Eğer ki benzinli halindeyken bir sıkıntısı olup da çok yakıyorsa, LPG takıldığında da sağlıklı çalışmayacaktır.
Benim kuruş hesabında kafam karışıyor. Kilometrede 50 Krş şehiriçi şartları mı ve bu hesaplamayla değil de lt/100 km cinsinden bir rakam verebilirseniz daha sağlıklı olacaktır. 50 kuruşu litre olarak hesapladığımda 0,50/4,33=0,115 litre eder. Bu da 100 kilometrede 11,5 litre eder. Eğer bu tüketim İstanbul gibi trafiği olan bir şehiriçi tüketimiyse çok da abartılı değil bence. Tamam fazla bir tüketim gibi geliyor kulağa ancak sürüş stili ve yol şartları önemli etkenlerdir.
Uzun yoldaki 38 kuruşu da litre cinsinden hesaplarsak 0,38/4,33=0,088 litre eder, bu da 100 kilometre mesafede 8,8 litreye tekabül eder ki uzun yolda enjektörlü bir araç için bence fazla. Tabii ki yol şartları ve sürüş stili de çok önemli etkenler bu konuda.
Üye adınızın altında İstanbul' da olduğunuz yazıyor. Bence, en azından içinizin rahat etmesi adına, üşenmeyip Şahkan Oto ile görüşüp buji, boğaz kelebeği, enjektör, ...vb. önemli tüm parçaları titizlikle gözden geçirtin.