valla köyden geleli 2 ay oldu arabayı hala adam gibi yıkamadımda yıkatamadımda motoru zaten 1 kere bile yıkamadım daha ama nasıl yıkatıyım kime yıkatayım bilmiyorum güvenemiyorum kimsye
Sar distribütörü sağlam bir naylonla, sar çamurluktaki ateşleme ünitesinin parçalarını da sağlam bir naylonla; sonra motoru soğukken basınçlı suyu bastır gitsin. Korkacak çok bir şey yok.
Ha distribütöre su giderse ne olacak?
1- Birinci silindirin buji kablosunu buji tarafından çıkart.
2- Diğer buji kablolarını distribütör tarafından çıkart.
3- Böylece birinci bujiye ait kabloyu işaretlemiş oldun.
4- Şimdi distribütör kapağını yanlarındaki çıtçıtlarını açmak suretiyle çıkart. Çıkartırken birinci bujinin kablosu ne konumda duruyor kesinlikle unutma. Hatta çek cep telefonuyla fotoğrafını ki unutursan bakasın.:wnk:
5- Bu arada distribütörde takılı kabloyu asla yerinden çıkartma.
6- Distribütörün içini saç kurutma makinasıyla iyice kurut.
7- Distribütör kapağını çıkartmadan önceki konumunun aynısı olacak şekilde yerine tak.
8- Şimdi diğer kablolar takılacak yerlerine. Distribütöre tam tepeden bak. Birinci buji kablosu işaretli zaten. Sırası saat yönünde olacak şekilde buji kabloları takılacak. Favorit' in ateşleme sırası 1-3-4-2' dir. Birinci kablodan sonra saat yönünde ilerle ve ilk kablo boşluğuna 3. bujiyi, sonrakine 4. bujiyi, en sonda kalana da 2. buji yi bağla.
9- Bobinin ara kablosunu tak.
10- Marşa bas.
11- Çalışmadıysa, başka yerde sorun vardır.
12- Bunları yapmayı gözün kesmiyorsa hiç başlayıp da sentesini kaçırma motorun.
Balkondan aşağı hortum çek. Bi kova bir pril bir de fırça oh mis :rock1:
(not :Yakında atılırım bu forumdan )
Atmıyoruz forumdan, direkt girişiyoruz.:haha: