škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bir Boğaziçi Nostaljisi Ki…

Ziyaretçi · 9 · 5430

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Bir Boğaziçi Nostaljisi Ki…

Bir zamanlar arızalarından bıktığımız, güvensizliğinden korktuğumuz  ama ne olursa olsun okula, işe giderken 1950′leri, 1960′ları yaşadığımız  Amerikan eskisi dolmuşları bu kadar özleyeceğimizi hiç bilemezdik!  Sabah yanımızdan önce üçlü bir konvoy, ardından beşli bir başka konvoy  ve ardından ikili üçlü seriler arasında bir dolu Chevrolet, Dodge,  Plymouth, Desoto akıp gitmez mi? Hepsi dolmuş bozması değil belli ama  aralarında emektarlar da var bolca! Belli ki var bir durum. Derhal  peşlerine takılıp takip edilmez mi? Boğaziçi’nin bitimine yakın,  Sarıyer’de yirmiden fazla 50-60 yaşında Amerikan otomobili deniz  kenarına dizildi peşpeşe. Trafik kilit! Yoldaki diğer arç sürücülerinden  kimi sinirleniyor, köpürüyor kimiyse hayran hayran bakıyor, fotoğraf  çekiyor… Bazıları normal olarak hararet yapıp ağzını açıyor gökyüzüne…  Bakılmayacak, özlenmeyecek gibi değiller ki. 20 yıl öncesine kadar  şehrin değerlerinden biriydi Kadıköy-Bostancı, Nişantaşı-Beşiktaş,  Bostancı-Taksim vs dolmuşları. Şimdiyse turistlere geçmişi yaşatıyor,  Küba’yı hatırlatıyor (!), düğünlere, sünnetlere kiralanıyor…

Alıntı : http://i-motoring.com/bir-bogazici-nostaljisi-ki

Çevrimdışı yapiressami

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
geçen hafta bizim orada  sanko sanayi ye  bi uğradım oto  kaporta-boyacıları dolaşıyodum bi dükkanda 3 adet bu araçlardan vardı 3 ü  de tek kapı aynı tip ama benim fabianın 2 misli büyük görkemli ve çok  güzellerdi 3 ü de komple soyulmuş iskelet halinde  macunlu zımparalanmış  üzerinde çalışılıyordu yakından inceledim biraz o yıllarda benzin ve  park sorununun olmadığını düşündüm bu araba ile gezmenin nasıl  olabileceğini düşündüm hatta bi ara kapıdaki kendi arabamı unuttum  ...:)  sora ayrıldım dükkandan :)

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
70 yada 80 lerden bir manta vardı, onu hatırladım, metalik mor-vişne çürüğü olarak iki renkti, sattıktan sonra ankara da pert olduğunu duydum. almanya dan özel gelme 2000 cc enjeksiyonlu motor vardı üstünde, ufacık kasayı fena uçururdu, gazı ayarlayamayıp biraz fazla yüklenince araba olduğu yerde sıfır çiziverirdi... bunlar gibi heybetli değil ama akranları işte...

Çevrimdışı HakanAltunay

• ®
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.kizilay.org.tr
Bende cok meraklıyım böyle eski araclara cok güzeller ya ...
Paylaşım için tşk.

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
OF OF OF OF :(

Ordaki mavi 67 İmpala hayalim ya !!
-------------------------------------------------

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Sertan_c;264693
70 yada 80 lerden bir manta vardı, onu hatırladım, metalik mor-vişne çürüğü olarak iki renkti, sattıktan sonra ankara da pert olduğunu duydum. almanya dan özel gelme 2000 cc enjeksiyonlu motor vardı üstünde, ufacık kasayı fena uçururdu, gazı ayarlayamayıp biraz fazla yüklenince araba olduğu yerde sıfır çiziverirdi... bunlar gibi heybetli değil ama akranları işte...
1979 cm³:wnk:

2410cm³' lük Manta 400 var bir de.:wnk:

Çevrimdışı HakanAltunay

• ®
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.kizilay.org.tr
Alıntı yapılan: gokcen59;264709
OF OF OF OF :(

Ordaki mavi 67 İmpala hayalim ya !!

:ok::ok::ok::ok::ok:AYNENNNN

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
akşama albümleri bir karıştırayım da bulabilirsem bir kaç foto ekleyeyim ben de..

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hepside harikada bu devirde bunların standart motoruyla gezilmez ya:( en azı 10 litre falan yakıyordur daha kafadan:(artık gerçekten seyirlik oldular.
Hattan çekilen dolmuşların çok harabe olmayanları toplanmıştı diye hatırlıyorum, içlerinde var sanırımda öyleyse de çok güzel olmuş gerçekten :)