Bahsettıgınız lastık bu galıba....http://www.toyoabdulkadirozcan.com/page.php?ID=35
Bunlara guvenıp kısın karda vs cıkmayın derim.Benım 225-45-17 lastıklerde karda bır nebze gıdıyor ama 4 mevsim lastiği olarak geçmiyor.Bu bizim ülkemizde pazarlamadan baska birsey değil....
Ben lastikleri 40bin km'dir kullanıyorum. 2 kış geçirdim. diz boyu karda kullanmak gibi niyetim olmadı ama Sakarya, Bolu ve İstanbulda yeni yağmış 10cm karda kullandım. Hiçbir kayma yada sıkıntı yaşamadım.
Bu tür şeylerde sitede yazandan ziyade yabancı forumları ve üreticinin direk kendi sitesinden bilgilere bakarım. Kafasına göre herkes M+S logosu yazamaz. Dış kısmında kış lastikleri kadar olmasa da belli oranda silika olması ve ince damarlar olması gerekiyor.
Kar performansını şöyle özetliyim.. Bir sabah Bolu'da yoğun tipiyle uyandık. Yerde 10cm kar vardı. Haberlerde daha da yoğunlaşacağı yazıyordu.. Hemen hazırlandık ve Sakarya'ya doğru yola çıktık. Otobana çıktığımda heryer bembeyazdı ve önümde kar güreme aracı gidiyordu. O şerkilde Bolu Batı çıkışından tünele kadar 70-80km hızla gittim. Tünelden sonra yokuş aşağı inerken kar çok azdı ve yine bir sıkıntı olmadı.
Bunları alın bu lastikler karda işinizi görür demek için anlatmıyorum. Eğer yılda 3-4 gün kar gören biryerdeyseniz ve yaz-kış lastik alacak durumunuz yada saklayacak yeriniz yoksa bu lastikler işinizi görecektir.