Bu demek oluyor ki.. Arabaya dünya parası verilmez, sonuçta 60-80 Bin TL lik bir araca, -aman ses gelmesin, aman rüzgar almasın,ama konforlu olsun vs. deyip,beklentilerimiz aşırı uç olmamalı..
Ben oto ile ilgili diğer forumları da okuyorum, kullanıcı yorumlarını değerlendiriyorum. marka/model hiç farketmiyor her aracın ortak kronik bir hastalığının olduğu aşikar, tıkırtılar,sesler ve çızırtıların çoğu üretimden kaynaklı sorunlar,geri kalanı ise yollarımız ve kullanım tarzı. Aksi halde aynı aracı kullanan 10 kişiden 5-6 sı aynı yerden ses geliyor diye forumlarda yardım taleplerinde bulunmazdı zaten..
Kim ne derse desin,Türkiyenin bürokratik gevşekliği ve denetimsiz yönetimi sebebi ile Avrupa normlarında araçlar Türkiye piyasasına sokulmuyor. Her üretim bandından çıkan araçlar karışık ülkelere gönderilmiyor, öyle olsa neden Avrupadaki arabalar donanım olarak,güvenlik olarak daha yüksekte ve daha performansta olsunlar.. demek ki ülkeye göre üretim yapıyorlar. (genellikle)
Bir belgeselde adını hatırlamadığım bir otomobil üretisinin üretim aşamasında, aracın iskeleti üretim bandına koyulduktan sonra hemen barkod yapıştırıyorlar ve o barkod da gideceği ülkenin yazdığını hatırlıyorum.