işim gereği ilçede çalıştığımdan haftada bir yada iki kezoldukça bozuk zeminde arac kullanıyorum yaklaşık olarak toplam 500 km filan.
müzik sesi olmadan devam ettiğimde sağ arka kapının oralardan bi yerlerdenmuhtemelen camdan gıcırdama sesi duyuyorum.
normal yolda herhangibi ses duymuyorum
acaba bozuk yol aracın canına mı okudu merak ettiğimden sizlere sorayım dedim.arac 9500 de
Benim bulunduğum ilçede kanalizasyon hattını değiştirecez diye her yeri kazdılar sonra da öyle bıraktılar. Üstüne kar yağmur yağdı, yerler balçıkla sıvanmış gibi adeta. Her taraf irili ufaklı çukur dolu hatta. Mümkün olduğunca kullanmıyorum aracı ama bazen mecbur kalıyorum. Benimde aynı, sağ arka kapının oralardan bir ses geliyor. Önden de enoktakenokta arkadaşın yüklediği videodaki gibi sesler geliyor. Araç 19 bin km de. Son 2-3 bin km de başladı bu sesler. Düz yolda herhangi bir ses gelmiyor ama.
Açıkçası Yüce Oto'nun ve hatta Skoda Global'in bu "gıcırtı" problemini kronik sorun olarak tanıyacağını zannetmiyorum.. Bu sesi özellikle soğuk havalarda yaptığından dolayı "normal" diyeceklerdir..
Özellikle dikkat ettim, yurt dışında açılan benzer konular da havaların görece daha soğuk olduğu aylarda açılmış zaten.. Yani problemin ortaya çıkışı havaların soğuması ile oluyor..
Dediğim gibi sorunun parça değişimi ile çözülmesini umuyorum. Çözülmezse sesin bariz bir biçimde algılanabildiği videoyu önce Yüce'ye sonra da Skoda Global'e göndermeyi düşünüyorum..
Bence olay havaların soğukluğu değil, sürekli yağmur, kar, çamur olmasından dolayı arabanın her yanına bunların bulaşması. Şu 2-3 gündür hava güzel sesler azaldı. Biraz daha güzel devam etse kesilecekte büyük ihtimalle.