škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

lastik basınç ışığı yandı.

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
ancak lastikleri inceledim, herhangi bir lastikte farklılık göremedim. az sonra 80 km'lik bir yolculuğa çıkacağım. ne dersiniz kontrol ettireyim mi ?
octavia 1.6 TDI elagance 2011

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: archaeologist;270655
ancak lastikleri inceledim, herhangi bir lastikte farklılık göremedim. az sonra 80 km'lik bir yolculuğa çıkacağım. ne dersiniz kontrol ettireyim mi ?
Basınçlarını kontrol edin, gerekirse istenilen basınç kadar hava basın. Aracı 15-20 dakika kadar park halinde bırakın. Tekrar basınçları kontrol edin. Eğer lastiklerden bir veya birkaçının hava basınçları inmişse, lastikçide tamir ettirin.
Naçizane tavsiyem bu yöndedir.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Lastik basınçlarını kontrol etmekte fayda var bencede..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı acapunco

• Superbaby
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Benimde uyarı veriyordu lastikçiye götürdüm delik açılöış bir tane. kontrol ettirmekte fayda var.

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
lassa bayiine gittim. eleman sadece ön sol lastik de fazla hava varmış dedi. yolda 40 km hızla giderken gerekli düğmeye süreli bastım ve uyarı gitti.
bu arada eleman, sormadan lastiklere dalmıştı yakıt kapağındaki değerleri gösterdim. 2.1 barı 32 psi olarak ayarladı. umarım doğrudur.

Çevrimdışı raan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
ilk önce şunu söylemek gerekir herhava bastığınızda lastik alarmı basınç değişimi olduğundan set etmeniz için uyarı lambasını yakar tavsiyem lastiklere hava bastıktan sonra ki ben 32psı basıyorum aracı hareket ettirip öyle set düğmesine basmanız. :ok:

bu konuyu baya bi tartışmıştık lastik basınç ikazı diye başlıklarda....

Çevrimdışı dr_emrah

• TDİ
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
bende de aynısı oldu,servise götürdüm bir haftalık arabada ne ikazı diye,kasise seert girmişsiniz diye bi yaklaşım oldu set düğmesine basıp sorunu çözdüler sonrada yaklaşık 500km yol tyaptım bi sorunla karşılaşmadım

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
kafama takılan bir şey var. şimdi diyelim lastiklerden birinin basıncı 32 den 30'a düştü ben de yolda giderken SET düğmesine bastım. o zaman uyarı söner mi yoksa illaki hava mı basmamız gerekir?

Çevrimdışı raan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
ufak değişikliklerde basınç ikazı vermez bildiğim kadarıyla sizin set etmiş olğunuz değeri referans alıp switch -10psı olsun o ana kadar bekler..zaten ikaz aşamasına geldiyse de bir sorun vardır ...başıma geldi 32psı lastiklerim 300km yol yaptım sonra ikaz ışı yandı petrolde kontrol ettim lastiğin biri 21psı dı diğerleri 30psı.

Çevrimdışı denizc

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
1-2 psi hava basın lastikleri kontrol edin.sonra aracınız menüsünden sıfırlayın.tabiki varsa :).mercedesde başıma gelmişti sağ ön tekerleğe 2 psi hava bastım anaekrandan sıfırladım problem kalmadı.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar benim octi 30 psi den 25 e düştüğünde uyarı vermişti,tekrar 30 aldığımda set yaptım ama daha sonra 31 psi yaptık hepsini sonrada havasını kaçırdık taki 19 psi olana kadar ama uyarı vermedi,acaba hareket halinde mi yapmamız gerekir?daha önce hareket halinde yapıp yapmadımıda farkedemedim.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar yeni farkettim 2.10 bar 30 psi yapıyormuş. oysa eleman benim lastiklere 32 psi hava bastı. yani şu anda fazladan 8 psi üzerinde durmaktayım. bu drumun eksisi artısı nedir ? çok farkeder mi ?

Çevrimdışı ogulcanatmaca

• 1.6 TDI ELEGANCE
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
bizim araçlardaki lastik basınç uyarı sistemi tekerleğin dönme çapına göre çalışmaktadır esp ve abs ile birlikte. bundan dolayı araç hareketsizken lastik basınç sensörü devreye girmez
bu arada archaeologist arkadaşımız bir önceki mesajında sanırım dört lastikteki toplam miktarı söylemiş önümüz kış havalar soğuyunca o 2 psi lik fark kendiliğinden kaybolacaktır.
OCTAVİA ELEGANCE 1.6 TDI CR

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ogulcanatmaca;272505
bizim araçlardaki lastik basınç uyarı sistemi tekerleğin dönme çapına göre çalışmaktadır esp ve abs ile birlikte. bundan dolayı araç hareketsizken lastik basınç sensörü devreye girmez
bu arada archaeologist arkadaşımız bir önceki mesajında sanırım dört lastikteki toplam miktarı söylemiş önümüz kış havalar soğuyunca o 2 psi lik fark kendiliğinden kaybolacaktır.
Oğulcan bey yani lastiklere hava basınca resetlemek için aracın hareket halinde mi set tuşuna basılı tutacağız,eminmisiniz,doğrumu anlamışım?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı ogulcanatmaca

• 1.6 TDI ELEGANCE
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
evet aynen öyle araç hareket halinde basılı tutularak o anki durum kayıt ediliyor herhangi bir değişim olduğunda sistem yine araç hareket halinde iken uyarı veriyor. set tuşuna basılma süresince araç düz bir yolda olursa daha doğru bir ölçüm yapılmış olur.  benim bir defa başıma geldi lastikte vida varmış 2 defa hava basıp resetledim yine uyarı verince lastikçiye götürdüm vida çıktı.
OCTAVİA ELEGANCE 1.6 TDI CR