Bana katılmayanlar olacaktır elbette; ancak benim şahsi görüşüm Skoda markasında genel manada bir yol sesi yalıtım sıkıntısı olduğudur..
Benim aracım 2011 model Superb 1.4TSI Elegance ve pürüzlü asfaltta rahatsız edici düzeyde yol sesi alıyor.. Sorun lastikten kaynaklı değil zira araçta kendi ebatında en konforlu lastik olarak seçilmiş ve kullanıcılar tarafından bu şekilde yorumlanmış Pirelli P7 Cinturato lastikler var.. Ha keza bu konudaki şikayetim üzerine servis tarafından aracıma Michelin lastik takılmış, aynı yolda denenmiş, yol sesinin halen mevcut olduğu da görülmüştür..
Ben bu işe iyice kafayı taktığım için belli bir güzergahta yol sesini videoya çekmiştim, hatta soundmeter programıyla ses düzeyini de ölçmüştüm, ilgili konu Superb alt forumunda mevcut..
2 gün önce kendi aracımla ölçüm yaptığım güzergahta kayınpederimin B7 kasa 2011 model Passat 2.0TDI Highline aracıyla da test yaptım; ilgili videoyu fırsat bulduğumda foruma koyacağım, şimdilik sonucu paylaşayım:
Aynı güzergahta ve aynı hızda araç içindeki ses ortalama olarak 2-3 desibel farklı çıktı.. Passat ortalama olarak 2-3 desibel daha sessizdi yani, zaten yolda giderken farkı direkt anlıyorsunuz, yol sesi geliyor elbet ancak Superb'deki gibi kafa şişirmiyor, aşırı derece rahatsız etmiyor.. Ölçümde Passat'taki kabin gürültüsü nadiren 80 desibelin üzerine çıkarken Superb'de nadiren 80 desibelin altına inmişti..
Sonuç olarak daha testi yapmadan tahmin ettiğim gibi VW ses yalıtımında Skoda'dan çok daha iyi durumda..