haftasonu dizel octaviamız ile adanadan YETİ testi için istanbul maltepe yuce otoyu ziyarete gittik...
oncelikle sinan mudurume bizimle ilgilendiği için buradan teşekkur çok ederim ... şansımızdan hava çok yağmurlu idi!!! testte maxi dot,u 1 ,i sıfırlıyarak başladım klima çalıştırdım ve test başladı. vites şanzuman kavraması mukemmel, o yagmurda birazda tehlikeli ama e5 te hızda yaptım 1. 2. 3. ivmelenme halkulade neredeyse insanı koltuğa yapıştırıyor. 350 nm uçuruyor, araçta 3 kişiydik ama bayagı fazla performanslı kullandım butun ışıktan kalkışlar redline... benim için supriz maxi dot ta saklı idi ve test ortalamam (9.7)lt ben inanamadım aynı şekilde dizel octiyi kullansam en az (8.
yakardı !!! tuketim bana inanılmaz az geldi 2.0 tdi 170 hp 4x4 bir araç için hiç birşey yine aynı şekilde bizim transporter 2.0 tdi 140 hp (16) lt den aşagı tuketmezdi.... benden sonra arkadasım test için direksiyona geçti : maxi dot,tu yine sıfırladım 15 - 20 km kadar arkadaş kullandı benim kadar performanslı kullanmasada yine her ışıkta kalkış kesici
onun tuketimi: (8.4)
ARACIN 2.Cİ MAXİ DOT (İŞTE BENİM ARAYIPTA BULAMADIĞIM VERİLER)
KULLANILAN KM : 3556 KM
KULLANILAN SAAT: 55 SAAT 36 DAKİKA
ORTALAMA HIZ : : 64 KM/H
TUKETİM : 7.4 LT
BU ORTALAMA İSTANBUL KULLANIM ORATALAMASI BENCE BU ARAÇ 1535 KG AGIRLIĞA GORE 1.6 TDİ 105 LİK OCTİDEN EN FAZLA 1 LT FAZLA YAKIYOR.......
bu arada 170 hp yeti test aracı değilgi sanırım bir mudure tahsis edilmiş araçtı 73800 km yapmış ama alt takım dan hiç bir şekilde ses gelmiyordu motorda aynı keza sessizdi Bu km ye gore!!! 17 inç jant olmasına ragmen girdiğim cukurlarda benim octinin 16 jant sesizliği gibiydi ... umarım bu bilgiler faydalı olmuştur...