Yüce oto bi şey yapmaz.Ankara'da 100 kodadan 70'ni ata satıyor..
Bu konuda hemfikirim. Aracımı Ata'dan satın alan biri olarak üst (satış) ve alt kat (yedek parça servis) arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Ata'nın satış kısmındaki elemanların And'a göre birikim, pazarlama ve sunum açısından daha iyi olduğunu söyleyebilirim kendi deneyimime göre.
Aracımı almadan AND'a gidip yarım saat boyunca araç incelememe rağmen, yaşımdan mı bilemiyorum artık kesinlikle ilgi alaka gösterilmedi bana. Potansiyel müşteri gibi görülmedim muhtemelen, gelen eleman ise sadece kaçamak cevaplar vermekle yetindi.
Ata'da ise Satış biriminin yaklaşımı çok daha farklıydı. Sunan arkadaş araçla ilgili gayet bilgiliydi. Sadece satış pazarlama yetisi açısından söylemiyorum, test sürüşünde ani fren, geyik testi, slalom, esp dahil onlarca güvenlik özelliğini çok iyi gösterdi, adama pazarlamacılığından öte, sürüş profesyoneli olarak saygı duydum gerçekten. Alımda Ata'yı tercih nedenim budur aslında.
Diğer yandan servis olarak ise AND'a göre; hem fiyat politikası, hem müşteri hizmetleri, hem de kalite olarak çok geride ATA. En basitinden ürün kodunu vermeme rağmen en önce orjinal krom egzoz parça bizde bulunmuyor deyip SuperSkoda'dan getirtmeme neden oldular, sonra da getirdiğim ürünün montajını yaparken, aa bu bizim listede de var fiyatı da şuymuş diyebiliyorlar. Bluetooth'un retrofit takılabildiği hakkında en ufak bir fikirleri yok. Bunun gibi onlarca şey, 15.000 bakımında söylediğim şeyleri ilgilendik deyip dokunmamaları. AND yetkili servis olarak müşteri ilişkilerinde gayet olumlu ve fiyat olarak da yedek parçada çok daha iyi.
AND'ın tek eksiği Ankara gibi bir yer için servisi daha iyi, ferah ve modern bir garaj alanına ihtiyaçlarının olması.
Sonuç olarak bu iki yeri de hizaya getirecek, eksiklerini gösterecek Ankara'da yeni bir Skoda servisine aslında ihtiyaç var.