Allahtan hem 1.4 hemde yaştan dolayı dilimi düştü benim arabanın, bu ülkede yüksek hacim zaten akıl karı değil. Çok ciddi dengesizlikler var, makyajsız C180'ler 1.6 motor ama en bazı 70 küsür liraydı, Focus'a binen adamla aynı vergiyi ödüyordu. Bunun benzeri çok var, ÖTV zaten direk kilit bir vergi, kilite devam. Allah hayır etsin diyeceğim ama hayır değil, hiçbir şey de göründüğü gibi değil. Buna paralel çok ciddi bir lüks tüketimde var, etrafımda X6'lar, S serileri cirit atıyor, zengin daha zengin fakir daha fakir olmaya devam ediyor. Orta sınıf zaten kalmadı ki, hangi orta sınıftan bahsediyor insanlar.
Ben insanlara da inanmıyorum, para yok diyorlar ama ellerinde kilit ayfonlar ile dolaşıyorlar, bırak Allah aşkına.
Cari açık bu şekilde düşürülmez ki? Hiç mi finans bilmiyor bu adamlar, hiç mi iktisat bilmiyorlar? Neyse...
Yılbaşından sonra bazı ürünlerede %100 zam gelecekmiş, şimdilik sanırım ortalık bulanmasın diye hepsini açıklamıyorlar arka arkaya. 2012 çok zor geçecek bir yıl zaten, tüm ekonomistlerin açıklamaları bu yönde. Avrupa birliği battı gidiyor, Amerika zaten topun ucunda, 14 milyon işsizi var. Tüm bunlar direk etkileyecek bizi, etkiledide zaten hoş ya.