Vakt-i zamanında bu denendi. Bir ürün yerli olarak üretiliyorsa, aynı ürünün ithal edilmesi yasaklandı. Ne oldu peki?
"Nasılsa yerli, muadilinin ithalatı yok! Eşşek gibi alacaklar" zihniyetiyle çürük-çarık malları kakaladılar insanlara.
Bu arada Çin' le şu an itibariyle hemen kimse başedemiyor. İstediğin kalitede, istediğin bir ürünü tüm dünyadan daha ucuza yapıyorlar.
aynen uğurcuğum daha düne kadar koç grubu 2001 doğan slx i 19 milyara sattılar taaaaaaaaa o dönemde düşünebiliyormusunuz.paranın para zamanında teneke sattılar.sonrada efendim neymiş para yurt dışına çıkıyormuş,yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalıymış.Kalite yaptında almadıkmı kazıklamadınız mı bu milleti yıllarca.Bugün hala toros 13 milyar ediyorsa doğan slx hala 15 milyara alıcı buluyorsa bunlara ne demeli onu bilemiyorum.
Heh işte orada denetleme devreye girecek abi cari açık öyle oturduğu yerden kapanmıyor.
Devletçilik ölmüştür ama yaşasın kapitalizm de diyemiyorum.Devlet sektörü kimin eline geçtiyse arpalık olmaktan kurtulamamıştır.Denetlemek mi o da neymiş.:++:
sonra da koc gibi sabanci gibi adamlar cikti iste...
şimdi koç diyor ki bu yerli malı otomobil güven vermez bu olabilemez diyor.nedendir sizce?cevabı burda kendi içinde saklı.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2011, 14:31:04 Gönderen: fenomen »
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ