škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2001 octavia Alarm yardım

ayzek11 · 25 · 10589

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayzek11

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar 2001 1.8 t octaviam var aracın uzaktan kumandası çalışmıyor direk anahtarla açıyorum, şoför kapısını açıp bindiğimde hiç bir sorun yok ama ben anahtarı kontağa sokup yarım kontak yapmadan diğer kapılardan biri açılırsa aracın alarmı ötmeye başlıyor çok sinir bozucu birşey düşünsenize aynı anda araca binemiyoruz illaki önce kontağı açıp alarmı etkisiz hale getirmeliyiz bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum nasıl bir çözüm bulabiliriz bu alarmı devre dışımı bırakmalıyız? ben nasıl ve nerden yapılıcağını bulamadım!!! sanırım bu alarmlar çok randıman vermiyor. yardımlarınızı bekliyorum
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2011, 02:49:12 Gönderen: ayzek11 »

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Pilini yenileyip adaptasyon yapıp deneyin bir de

Çevrimdışı ayzek11

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;273651
Pilini yenileyip adaptasyon yapıp deneyin bir de
plini değiştirmeyi denedim sanırım kumanda bozuk adaptasyonun nasıl yapıldığını bilmiyorum aklıma tek gelen alarma devre dışı bırakmak onuda nasıl yapacağımı bilmiyorum

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ayzek11;273661
plini değiştirmeyi denedim sanırım kumanda bozuk adaptasyonun nasıl yapıldığını bilmiyorum aklıma tek gelen alarma devre dışı bırakmak onuda nasıl yapacağımı bilmiyorum

pilini degistirdikten sonra tekrar sync yapmak gerekiyor. ama nasil yapiliyor hatirlayamadim, fabiamda yapmistim.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Kumanda bozuksa o şekil olmaz zaten.

Alarm görünür yerdeyse (öterken bakın) kablosunu sökün/ayırın.

octaviaman

• Ziyaretçi
Problemsiz olması için pili değiştirdikten sonra anahtar üzerindeki bir düğmeyi bir süre basılı tutun ve 1 dk içerisinde aracı anahtarla açın,açarken çevirdiğiniz pozisyonda birkaç sn tutun.

Senkronizasyonla ilgili bir problem varsa çözülmüş olur.

Yine düzelmiyorsa başka problem olabilir.Usta görürse daha iyi olur.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Konfor ünitesi arızalıdır büyük ihtimal aynı sorun bizdede var.Eğer tamir ettirirseniz 250 tl istiyorlar ve garantisi yok serviste sıfırı 540 tl..

Biz çözüm olarak alarm kornasını söktük o da sileceğim alt kısmında kapıları kilitten açıp kapatıyoruz :)

octaviaman

• Ziyaretçi
Her arızada alışkanlık olsun önce sigortaları kontrol etmekte fayda var,kafa da kalmasın.Gevşek olur,arızalı olur v.s.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Geçenlerde market alışverişinden aracın yanına  dönerken alarm çalmaya başladı ve en az 5 dk susturamadık,sanayinin yolunu tutmuştum ki yolda bir defa daha denedim nihayet sustu,aracı alaldan bu yana ilk o zaman çaldı bir dahada gıkını çıkarmadı ne yaptıysak başaramadık.Olmadı,ola-ma-yor,ola-ma-ya-cak(özay gönlüm'den) vesselam.Ama alrmın bozuk olmadığını öğrendik yalnız bozuk olmadığı halde neden ötmez anlamış değilim.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2011, 20:50:16 Gönderen: fenomen »
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı ayzek11

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;273718
Konfor ünitesi arızalıdır büyük ihtimal aynı sorun bizdede var.Eğer tamir ettirirseniz 250 tl istiyorlar ve garantisi yok serviste sıfırı 540 tl..

Biz çözüm olarak alarm kornasını söktük o da sileceğim alt kısmında kapıları kilitten açıp kapatıyoruz :)

doğru söylüyorsun hocam ben kaputta baya aradım ama bulamadım yarın bi sileceğin altına bakıyım

octaviaman

• Ziyaretçi
Bak bak tabi ,kolaysa kendin sökersin belki şubat 32 de:)
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2011, 18:09:19 Gönderen: octaviaman »

Çevrimdışı ayzek11

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar anahtarı değiştirdim düzeldi şuanda bir sorun yok

Çevrimdışı uikaratas

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar ben de aracımda bugün şunu farkettim; anahtarla dışarıdan açınca kapıyı açar açmaz alarm ötmeye başlıyor. Kitapçıkta 15 sn içinde kontağa takıp çevirmezseniz öter yazıyor.

Nedir acaba bu durum? Karşılaşan var mı?

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: uikaratas;283797
Arkadaşlar ben de aracımda bugün şunu farkettim; anahtarla dışarıdan açınca kapıyı açar açmaz alarm ötmeye başlıyor. Kitapçıkta 15 sn içinde kontağa takıp çevirmezseniz öter yazıyor.

Nedir acaba bu durum? Karşılaşan var mı?
ilginçmiş gerçekten başıma gelmedi böyle bişi.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

octaviaman

• Ziyaretçi
Kapılar kumandayla açılmazsa alarm öter.Kontağı açmadan da susmaz.