Merhabalar,
2011 model Superb'imin lastiklerini değiştirme zamanı geldiği için bir süredir araştırma yapıyorum arkadaşlar. Ancak işin içinden çıkamadım. Birde sizlerin düşüncelerini almak istedim. Bu başlık altında şuana kadar yazılanları okuduğumda farklı ebatlar için ve kişilere göre farklı kriterler/tecrübeler ile yazılmış yorumlara rastladım. Bu noktada admine bir öneri olarak, konuyu Lastik Seçimi başlığı altında ebatalara görede ayrıştırmayı öneriyorum. Neyse, gelelim konumuza.
Aracımda fabrıkadan üzerinde gelen Michelin EnergySaver 205/55/R16 94V lastikler var. Lastiklerden memnun olduğumu belirtmeliyim. Konfor açısından en ufak bir sıkıntım olmadı diyebilirim(Ankara şehir merkezi ve genellikle uzun yolda kullanım tecrübesidir). Şuan 94V özelliklerinde erişebileceğim lastik yime Michelin EnergySaver+ GRNX lastiği. Mayıs2016da piyasaya çıkacak. 280TL teklif aldım. Ancak lastiğin 3 kanallı olması ve desen yapısı pek içime sinmedi doğrusu. 91V özelliğinde lastik kullanımının bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunda emin olamıyorum. hesap yapıyorum: arac 1470kg+4 yolcu (ort.80kgx4)+ 100Kg bagaj yükü desek lastik başına 472kg yük düşüyor. 91V 615kg'a kadar destekliyor. Yani 91V'de kurtarıyor gibi görünüyor ihtiyacı. Ama aracın üzerinde 94V gelmesi aklımı çeliyor. 94V extra load (XL) güçlendirilmiş yanak olması Superb için bir gereksinim mi bilemedim. Aracın kılavuzuna baktığımda önerilen lastik ebatları gibi bir bilgi göremedim. Servise telefon açtım, serviteki kişi 94V'nin ne olduğunu bilmiyor...
Superb 205/55/16 lastik ebadı için önerilerinize ihtiyacım var.
Saygılar...