Merhabalar, yakın zamanda birçok farklı ortamda edindiğim bilgilere göre marketlerde satılan 5-10 litrelik suların üretim tarihinden itibaren en geç 2-3 hafta içerisinde tüketilmesi gerekiyormuş ( nakliyesi- raf ömrü belkide bu süreyi itiriyor ) , çünkü bu süre sonunda plastik ambalaj üretiminde kullanılan sağlığa zararlı kimyasalları suya aktarmaya başlıyormuş... ayrıca evlere getirilen 19 litrelik damacanalarında tesislerde yıkama işlemlerinde kullanılan kimyasalların iyi bir durulama ( 3 defa ) işleminden geçmesi gerekiyormuş ancak bunu yapan bir firmanın olmadığı söyleniyor...
Bunlara istinaden içtiğim sulardan soğudum, eskiden ne güzel kaynağı iyi bir su buldunuzmu nasılsa küfelerin içindeki cam damacanalarla gelirdi su evimize ve güvenle içerdik... şimdilerde 1 litrelik cam şişeler türemeye başladı ancak bunlarla ev ihtiyacını gidermek hem maddi hemde taşıma açısından makul değil...
Şimdi aklımda iski suyunu arıtabilen ev su sistemi edinme fikri var, bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların mümkünse belge linkli paylaşımlarını bekliyorum... "içiyorum pek lezzetli" benim kriterim değil