Merhaba;
Bu cuma yaptığım uygulamayı paylaşmak istiyorum. Resimlere çok uğraşmadım keza tek olduğum için vaktim de yoktu. Neyse yapılan işlemlere geçelim ;
Aracın boyası hiç işlem görmedi, vakitsizlikten kaç yıldır bıcı bıcılarda yıkanır, araçta toz boya, reçine, zift artık akıyordu. Tahminen 4 yıllık kalıplaşan zift vardı.Ayrıca bizim tarlaya tabana da bununla gittiğimiz için boydan boya çizikler vardı. 2 farklı zamanda oluşan boydan boya anahtar çiziği vardı.Ufaktan zımparalayıp görünürlüğünü azalttım. Vaktim olduğunda rutuş boyasını edinip halletmeyi düşünüyorum.
-Yıkama
-Kil
-Mazot ( 4 yıllık ziftlere bu bile yetmedi, elde de mazot temizleyici solvent yoktu. Uygulama görecek diye hafif aşındırıcı süngerle elle geçirdim)
-M105 + meg bordo yün pad
-M205 + meg finishing pad
-Fk1000
Dış trimler, jant ve lastiklere bakım yapamadım.Hiç bir bakım ürünü yok o bölümlerde.Sadece kalıplaşan balata tozlarını hızlıca temizledim.İlk 2 resim kil ve cilalı şampuan sonrası aklıma gelip çekildi.
Uygulama bittiğinde saat 18:30 civarındaydı ve detaylıca foto. çekmeye vaktim olmadı. Yine de yapılan işlem belli oluyor.
İyi seyirler