škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

xenon

Ziyaretçi · 44 · 14219

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Db1

• Ziyaretçi
simdi forumu biraz arastirdim. konulari hortlatmak istemedim. octavia aracima xenon taktirmak istiyorum. ama xenon hem karsi tarafi rahatsiz etmesin hem ben gorebileyim hem de polisten ve tuv'den gecebileyim istiyorum. bir de mercekli olmasi gerekiyormus, 2012 eleganceda var mi bu? bana maliyeti ne olur?

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mercek Bu Oluyor

Sadece Mercek Degil Aynı Zamanda Far Yıkamada Olması Gerekiyor

Db1

• Ziyaretçi
far yikamanin sonradan olmasi imkansiz gibi. o zaman polisle ve muayenede patlariz.

06lkn66

• Ziyaretçi
Mercek olmasi yeterli tüv far yikamayi sorun etmiyor bizimle muayeneye gelen bi vectrada far yikama yoktu gecti :)

Çevrimdışı ogulcanatmaca

• 1.6 TDI ELEGANCE
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arabayı alırken orjinal xenon için 2500 tl fark istediler. Ve 2-3 ay beklersin dediler orjinal olmayanlar bir önceki mesajda belirtildiği gibi far yıkama olmadığı için muayeneden geçmez. birde xenon sonrası park lambaları sıkıntı olacak onları led yapacaksın bu sefer arıza lambası yanacak falan filan bence bu orjinal olmayan xenon farlara bir iyilik düşünüyolar bu işe girmeyin sonuçta aracın üzerindeki halojen farlar gece yolculuğu için gayet güzel ve yeterli.

Alıntı yapılan: 06lkn66;275519
Mercek olmasi yeterli tüv far yikamayi sorun etmiyor bizimle muayeneye gelen bi vectrada far yikama yoktu gecti :)
tüv derken artık onlardada tam bir uyum yok bir istasyonda geçemeyen araç bir diğerinden vize alıyo olan sizin yatırdığınız paraya oluyo.
OCTAVİA ELEGANCE 1.6 TDI CR

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Senin kısa far mercekli, al bir tane kit memnun ol ;) Ben de ilk iş onu yaptım. Ama 4300 K al ampulü, yoksa yağışlı havalarda beni çok anarsın :)

Roomster'da mercekli farla muayeneden sorunsuz geçtim, ayarı düzgün olsun yeter, far yıkama veya otomatik seviye sensörüne bakılmıyor.

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: lrfan;275548
Senin kısa far mercekli, al bir tane kit memnun ol ;) Ben de ilk iş onu yaptım. Ama 4300 K al ampulü, yoksa yağışlı havalarda beni çok anarsın :)

Roomster'da mercekli farla muayeneden sorunsuz geçtim, ayarı düzgün olsun yeter, far yıkama veya otomatik seviye sensörüne bakılmıyor.

mercek falan gerekmiyor yani? direk bi kit alip taktirabiliyorum. peki ne kadar bunlarin fiyati? marka onerisi?

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: ulysses;275557
mercek falan gerekmiyor yani? direk bi kit alip taktirabiliyorum. peki ne kadar bunlarin fiyati? marka onerisi?

150'den başlıyor fiyatları, farklı yıllara ait ürünler olabiliyor. Ben en son Şahkan Oto'da en son çıkan gayet küçük balastlara (silindirik şekilde, ampulun plastik kutusu kadar boyu) sahip olanından taktırdım. Henüz o tip için 4300K ampul yok, şimdilik 6000K takıldı, 4300 ampulleri gelince o balasta uygun, değiştirecek Serkan Ustam.

Ben Space markasından farklı balast ve ampuller kullandım, sorun yaşamadım. Fiyat için telefon aç derim.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ulysses;275557
Alıntı yapılan: lrfan;275548

Hayır mercek gerekli ancak zaten senin aracın kısa hüzmeli farlarında mercek var.:wnk:

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bir Not ;
Lütfen Merceksiz Xenon Kullanmayın Kullandırmayın..

Db1

• Ziyaretçi
zaten msjimda da demistim. kimseyi rahatsiz etmek istemem diye.

Db1

• Ziyaretçi

Çevrimdışı levkar55

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;275477
simdi forumu biraz arastirdim. konulari hortlatmak istemedim. octavia aracima xenon taktirmak istiyorum. ama xenon hem karsi tarafi rahatsiz etmesin hem ben gorebileyim hem de polisten ve tuv'den gecebileyim istiyorum. bir de mercekli olmasi gerekiyormus, 2012 eleganceda var mi bu? bana maliyeti ne olur?
dostum;olayın özeti şudur!far mercekli olacak .far yıkama şart değildir,olsa iyi olur.sonradan far yıkamayı ben borada yapmıştım.çok zor oldu ve tamamen orijinal malzeme kullandığım için pahalı oldu.seviye sensörü de sonradan takılabiliyor,ancak o da çok meşakkatlı.kesinlikle 4300 K olmalı .yükseği özellikle kar ve yağmurda çok kötü oluyor.ben philips kullandım.ömürlü ve kaliteli...başarılar...

Çevrimdışı tatlidil87

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
mercekli xenon fiyatları çok yüksek. octavia nın mevcut mercekli farları zaten çok güzel bir görüntü veriyor ve görüş mesafesi de çok iyi.

Çevrimdışı SubaruOutback

• Nano Ürün Uzmanı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Xenon konusuna ufak bir bilgi notu ekleyeyim. Sonradan zenci olunmadığı gibi sonradan olma xenon kit taktığınızda bir takım şeyler havada kalıyor.
Öncelikle regulasyon gereği xenon'lu araçların otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sisteminin olması gerekiyor.
Orijinal xenonlu araçların farlarının illaki mercekli olması gerekmez, far aynasında gerekli düzenlemeler ve doğru ampul ile merceksiz farlarda da xenon olabiliyor.
Güncel xenon ampulleri şöyledir;
D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, ve D4R.
Bunların dışındakiler yani çakma xenonlarda H4, H7 ...vs yazar. H harfi halogen anlamına gelir...vs vs vs

Çakma xenonlarda aşırı ısıdan far soketi yanabilir, far aynası ve camı bozulabilir.
O yüzden de ben derimki, hem sizin hem de diğer sürücülerin güvenliği açısından halojen ampul için tasarlanmış fara çakma xenon setleri takmayın.
Bir tümsekten geçerken 5.katta balkonda çekirdek çitleyen teyzeyi aydınlatabilirsiniz. Sırf karşıdan gelen değil, önünüzde giden sürücüleride rahatsız edersiniz.
Ha yok ben illa çakma xenon takacağım diyorsanızda piyasadakinin en yisini alıp cut off çizgisine uygun bir far ayarı yapın ve mümkünsede sadece mercekli fara xenon kiti takın, en azından ayar yapmasanıda cut off çizgisine yakın bir ışık dağılımı çıkar ve diğer sürücülerinde güvenliği tehklieye girmez.
[SIGPIC]http://img442.imageshack.us/i/chemicalguyslogo.jpg/[/SIGPIC] Toritsuka Reta