škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

xenon

Ziyaretçi · 44 · 14223

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: SubaruOutback;283401
Xenon konusuna ufak bir bilgi notu ekleyeyim. Sonradan zenci olunmadığı gibi sonradan olma xenon kit taktığınızda bir takım şeyler havada kalıyor.
Öncelikle regulasyon gereği xenon'lu araçların otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sisteminin olması gerekiyor.
Orijinal xenonlu araçların farlarının illaki mercekli olması gerekmez, far aynasında gerekli düzenlemeler ve doğru ampul ile merceksiz farlarda da xenon olabiliyor.
Güncel xenon ampulleri şöyledir;
D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, ve D4R.
Bunların dışındakiler yani çakma xenonlarda H4, H7 ...vs yazar. H harfi halogen anlamına gelir...vs vs vs

Çakma xenonlarda aşırı ısıdan far soketi yanabilir, far aynası ve camı bozulabilir.
O yüzden de ben derimki, hem sizin hem de diğer sürücülerin güvenliği açısından halojen ampul için tasarlanmış fara çakma xenon setleri takmayın.
Bir tümsekten geçerken 5.katta balkonda çekirdek çitleyen teyzeyi aydınlatabilirsiniz. Sırf karşıdan gelen değil, önünüzde giden sürücüleride rahatsız edersiniz.
Ha yok ben illa çakma xenon takacağım diyorsanızda piyasadakinin en yisini alıp cut off çizgisine uygun bir far ayarı yapın ve mümkünsede sadece mercekli fara xenon kiti takın, en azından ayar yapmasanıda cut off çizgisine yakın bir ışık dağılımı çıkar ve diğer sürücülerinde güvenliği tehklieye girmez.

Bunu okuduktan sonra vazgectim. Dandik xenonlara ana avrat gittigimden bana da gidilmesin. O zaman kaliteli insani bi halojen ampul bakayim ben. Onceki aracim daha iyi aydinlatiyodu.

efe_38

• Ziyaretçi
konu sahibinden özür dileyerek xenon konusunda benimde birkaç sorum olacak yeni konu açmak istemedim :)

mercekli fara xenon taktırmayı düşünüyorum ama bir forumda bu merceğin halojen far için yapıldığı xenon takılırsa merceğin zamanla sararma olayı olacağını yazmışlar ilk defa duydum doğrumudur?

birde çok konuşuldu ama 4300en idealimi aydınlatma açısından? vede istediğim xenon rengi beyaz gibi havai mavi o renk 4300demi oluyor duyduğuma göre 5000den sonra mavi oluyormuş o konudada bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim :)

sislerede xenon düşünüyorum sislerdeki merceksiz olduğundan karşıdan gelenin gözünü alırmı?

ve hangi marka alıyım?

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: efe_38;310718
konu sahibinden özür dileyerek xenon konusunda benimde birkaç sorum olacak yeni konu açmak istemedim :)

mercekli fara xenon taktırmayı düşünüyorum ama bir forumda bu merceğin halojen far için yapıldığı xenon takılırsa merceğin zamanla sararma olayı olacağını yazmışlar ilk defa duydum doğrumudur?

birde çok konuşuldu ama 4300en idealimi aydınlatma açısından? vede istediğim xenon rengi beyaz gibi havai mavi o renk 4300demi oluyor duyduğuma göre 5000den sonra mavi oluyormuş o konudada bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim :)

sislerede xenon düşünüyorum sislerdeki merceksiz olduğundan karşıdan gelenin gözünü alırmı?

ve hangi marka alıyım?

O dediğin renk 6000 de olur benim bildim xenon ampüller daha az enerji çektiğinden daha az ısınıyor sararma olacağını sanmıyorum :)

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
4300 leri ilk taktığımızda şöyle yanıyordu;

Şuan böyle;

Sislere xenon konusuna gelince,sislere XENON KESİNLİKLE OLMAZ :)

« Son Düzenleme: 24 Ocak 2012, 20:34:33 Gönderen: Can »

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sislere xenon olur ama 3000 K olur :D

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben sinyallerede çakam diyom xenon :D kaçlık almak lazım, 1500k-2000k-3000k :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Led şerit çek abi silikonlulardan :kro:

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;310755
Led şerit çek abi silikonlulardan :kro:

Birgün verem şu arabayı sizede ne var ne yoksa bağlayın, takın, sarın :D silikonlu mu macunlu mu neyse işte :D böyle pavyon gibin yapın verin :D fırıl fırıl yansın dört bir yanı :D 57 zirilyon şey çıktı, kafam karışıyor :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yok abi pavyon moduna sokacak apaçi arkadaşlar yok etrafımızda bizim,ama eğlenceli bi şey olsa gerek :lol:

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;310759
Yok abi pavyon moduna sokacak apaçi arkadaşlar yok etrafımızda bizim,ama eğlenceli bi şey olsa gerek :lol:

Elbette biliyorum :):ok: takılıyorum ben :D zevkli, temiz işleriniz oluyor sizlerin :ok:

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sağolasın abi :)
Ama hiç yaylı arabamız olmadı bizim :(

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;310763
Sağolasın abi :)
Ama hiç yaylı arabamız olmadı bizim :(

Onuda ben hallederim :D getir 2 saatlik işi var topu topu :D helezonsuz araba kullanılmaz :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Jantları halledeyim,sendeyim abi :)
Yaza deri koltuk veya jant yapacaz bakalım duruma göre :D

Db1

• Ziyaretçi
Xenon komple taktirmak da mantikli degil sanirim. Ben rns 510, necvox vs gibi ve deri koltuha para yatiricam. Ama sifir vakit var. Nerdeyse imkansiz.

efe_38

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Can;310732
4300 leri ilk taktığımızda şöyle yanıyordu;

Sislere xenon konusuna gelince,sislere XENON KESİNLİKLE OLMAZ :)

can xenonun kullandıkça rengi değişiyormu? ben ısınınca biraz değişiyor sanıyodum ama istediğim renk bu,piyasadaki lacivert gibi olanlar artık sıktı :) birde istediğin renk 6000 de olur diyorlar o nasıl?

şuanki sislerimi sisli havada yaktım hiçbir etkisi olmadı :D baya sönük yanıyor ve sislere sadece görünüş olarak taktırmayı düşünüyorum :D