valide nin focusuna sonar angel aldım eskı farlar ın camları yanı mika ları çok sararmıştı.. hazır eski lerde evde duruodu cnm da sıkılmıştı uğraşayım dedim ..
ilk önce far ın camını kasasından ayırma işlemini yaptım. cam ile kasa arasına fabrika siyah sıvı conta atmış.. (siyah silikon) falçata ve tornavida yardımı ile o silikonu kazıdım. sonra geldim camı kasadan ayırmaya.. ayırırken nazik olun kırarsınız yoksa baktınız hala ayıramıosunuz fön makinesi ile ısıtın yawaş yawaş tornavida yı araya sokun ama dikkatli yapın. tabi cm cm açarken kaşık çatal da koydum.. 1 önceki açtığım yerlere (aralara) kaşığn ve çatalın saplarını soktum.
merah etmeyin canı acımadı..
herneyse sonra cm cm açmaya dewam ettim. tırnaklarından kurtardım camı (kasanın tırknaklarından)
sonra 1 adet çamaşır suyu , 1 adet ispirto aldım ve 4 kattle sıcak su ve kovayla giriştim camları beyazlatmaya
2 gün uğraştım ama
sonra bildiğiniz üzere focus mk1 lerin farlarında reflektörden hariç aliminyum a benzer bi zımbırtı war onu siyaha boyama işlemine girdim. tabi o zımbırtıyı çıkartırkende yamuldum
alyanla tutturmuşlar onuda iswiçre çakımdaki bıçakla zor bela açtım
ama açarsınız bıçakla merak etmeyin kalın olcak ucu
bıcağın
2 kat siyah sprey boya ile boyadım
sonra reflektörü de iice ispirto ile temizledim.. cillop gibi oldu walla
sonra boyadığım zımbırtıyı yerine yerleştirip vida uydurdum
tabi son iş olarak farı toplamak kaldı .. camı kasaya taktım ve kasa ile far arasında kalan yerele silikon sıktım .. hem açılmaması için hemde su almaması için..
işte son hali :
umarım beğenmişsinizdir.
gerekli alet edevat
tornavida
çakı
falçata
sprey boya
silikon
camları temizlemek için , çamaşır suyu , ispirto , sıcak su ve kova