Merhabalar , Octaviam ile iki sorunum var ,ankaradayım ak otaya götürdüm dün ancak sorun devam ediyor,birde sizlere danışmak istedim.
Birinci sorunum ,genelde sabahları ve akşam geç saatlerde çalışırken 6-7 marşta çalışıyor.bazende uzun süreli parklarda ,1. ila 1.5 saat park ettim diyelim geldiğimde ama çok nadir.ama sabahları ve akşamları garanti yapıyor.Bu sorun yeni başladı.yani motor soğukken yapıyor galiba ,Bununla ilgili hareret münşüründen yapar dediler ve değiştirdiler ,g 47 sensörü arızalı diye bir hata vardı onu düzelltiler.ek olarak ben bujileri ve benzin filtresini değiştirdim.gaz kelebeğini temizlediler ancak sabah kalkıp aracıma bindiğimde yine 6-7 marşta aldı.
İkinci sorunum uzun yolda bir kere yağ lambasını yaktı.Panikle aracımı durdurup yağına baktım ancak yağı normaldi.tekrar devam ettim yoluma bir daha yağ lambası (kırmızı ) yakmadı.Ben yine yağ değişimi geldiği için yağını ve yağ filtresini değiştirdim,1000 km kadar yol yaptım ama bir daha yağ lambasını yakmadı .ancak şimdi göstergeler (hareret ,devir ,hız göstergesi sıfır da kalıyor ,en altta,)ve aynı zamanda kontağı ilk taktığımızda araç test yapıyor ya onlardan sadece hava yastığı ,el freni abs ve akü lambaları yanıyor.onun dışında ne yağ ne benzin lambası vs yanmıyor.bazen çalışıyor ama genelde çalışmamaya başladı.ak oto yine yukarıdaki göstergeler bozuk dedi değişmesini gerektiğini söyledi biraz masraflı diye istemedim. bu gün farkettim alt taraftaki saydığım nesnelerde yukarıdaki göstergelerle doğru orantılı olarak arızaya geçiyor.Kusura bakmayın detaylı anlatmak için bu kadar uzun yazdım.teşekkür ler yardım eden arkadaşlarıma şimdiden.