škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Skoda'nın VW araçlarından farklılıkları...

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Merak ettiğim bir husus..VW araçları ile skoda modelleri arasında fiyat farkı var.Hatrı sayılır bir fark hemde..Görsel anlamda hızlıca bakıldığında benzer segmentteki araçları kıyasladığımızda hep Skoda'yı mantıklı buluyoruz alım konusunda.Gerek boyutları, gerek fiyat/fayda  oranından dolayı..

Şöyle düşünüyorum, fiyat farkı neden bu kadar fazla..? Skoda neden ucuz? Hissettirdiği kalite hissi çok iyi.Bunu güzel başarabiliyorlar.Ama tabiki aralarında mutlaka fark var.Parça/boya/Ekipman/parça kalitesi vs..

Şöyle skodanıza baktığınızda aynı segmentteki vw aracı ile ne fark görüyorsunuz.Ama direk teknik/parça/boya anlamındaki belli farklılıkları dikkatinizi çekenleri yazmanızı rica ediyorum..

Örneğin;

Skoda fabia II ile VW polo yu kıyasladığımda ön kaput altında fabia'da boya yokken poloda boya var..
Fabia'da dıştan görülen kısımlarda sadece boya var, iç kısımlarda boya yok..Poloda heryerinde boya var.

gib...
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı mira

• ince fikir
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
tavanda el tutaçlarında (adını getiremedim )   :) vw yavaşca süzülürken skoda tak diye vuruyor :)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
vw aracım olmadı sadece 2003 passat 1.9tdi ye bindim 15 km faaln yolculuk varsa o kadar onunda arkasına bindim bana arkadan araç rahat gelmedi.ama kalitesi fena değil.yalnız 2009 1.4tsi comfortmu neydi yolculuk yapmadım sadece içerisini gözlemleme imkanım oldu octi ile kıyaslanıyorya genişilik açısından ciddi fark yok ama görsel açıdan ciddi farklılık var bariz önde passat.sağlamlık hissi daha fazla passatta.ama ön kalorifer ızgaraları skoda ile farkı yok dandik yani.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mira;278315
tavanda el tutaçlarında (adını getiremedim )   :) vw yavaşca süzülürken skoda tak diye vuruyor :)

yok yav... suzulmeli benimki de  :)

Db1

• Ziyaretçi
koltuk dosemeleri berbat skodanin... ya da benim acik renk olanlar berbat.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
VW'nin belli artıları var, bunlar daha çok görünmeyen şeyler, mesela sürücü koltuğu kızağı daha kalın (kazada sağlamlık açısından), keza şaside göremediğimiz detaylar, kaynak kalınlıkları var + özellik olarak VW'de.

Hatta forumda bir ara biri paylaşmıştı ppt belgesi olarak, bir ara eklerim, detaylı foto ve bilgi vardı orada...

Buldum:  http://s2.dosya.tc/server4/bpKtzD/VWSkoda.pdf.html
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2011, 09:04:40 Gönderen: lrfan »

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;278321
yok yav... suzulmeli benimki de :)
:+1:benim octi'de de aynı
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Superb' de bagaj döşemesinin altı boyasız ama Passat' ta boyalı mesela.Bu arada Skoda' nın ucuz oluşu eskide kaldı artık.Octavia 1.4 TSI Elegance man. 52.800 TL, Golf 1.4 TSI Highline man. 52.700 TL :D Elegance' da fazla olarak ESP, Hill Holder var.Highline' da fazla olarak ön park sensörü, RCD 510 dokunmatik ekran, alcantara döşeme var ;)
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: lrfan;278335
VW'nin belli artıları var, bunlar daha çok görünmeyen şeyler, mesela sürücü koltuğu kızağı daha kalın (kazada sağlamlık açısından), keza şaside göremediğimiz detaylar, kaynak kalınlıkları var + özellik olarak VW'de.

Hatta forumda bir ara biri paylaşmıştı ppt belgesi olarak, bir ara eklerim, detaylı foto ve bilgi vardı orada...

su octavia ve diger modellerin yapimlarindaki videolari hanima izletmistim ben. kendisi celikten cok anlar. lazer kaynak yapiyorlarmis ki bu cok maliyetli ve saglam demisti.

Çevrimdışı mira

• ince fikir
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Konu güzel ilerliyor :)

Alt takımlarda skoda modellerinde biraz daha eski teknoloji kullanılıyor olabilir.Yürüyen aksam bağlantılarında mesela..Ama dandik değil! sadece eski teknoloji..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı mira

• ince fikir
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
klimadaki aç kapa tuşu biz kendimiz yaptık a5 ler olarak :) vw de mevcut

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;278342
su octavia ve diger modellerin yapimlarindaki videolari hanima izletmistim ben. kendisi celikten cok anlar. lazer kaynak yapiyorlarmis ki bu cok maliyetli ve saglam demisti.

VW grup araçların hepsi Lazer teknolojili.O yüzden paslanmazlığa karşı 12 yıl garanti veriyorlar.Ama bazı diğer markalarda punto kaynak kullanılıyor.Adamların paslanmazlık garantisi 3-6 yıl arasında değişiyor markaya göre ;)
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: crash;278357
VW grup araçların hepsi Lazer teknolojili.O yüzden paslanmazlığa karşı 12 yıl garanti veriyorlar.Ama bazı diğer markalarda punto kaynak kullanılıyor.Adamların paslanmazlık garantisi 3-6 yıl arasında değişiyor markaya göre ;)

asil simdi tata celik yeni bir teknoloji ile geliyor. 20 yil paslanmazlik garantisi.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;278347
Konu güzel ilerliyor :)

Alt takımlarda skoda modellerinde biraz daha eski teknoloji kullanılıyor olabilir.Yürüyen aksam bağlantılarında mesela..Ama dandik değil! sadece eski teknoloji..

Ben sana birşey diyeyim mi :) Favorit'in alt takımı kime ait biliyon mu:) Porsche'nin, evet o bildiğin Porsche'nin :) hemde bak Favorit diyom sana :) sen şimdi gerisini hesapla tekrar :)