Valla ilk aldığımda kaputunu açtım direk, klima görmemiş ben, içersini kurcalamadım direk motoru merak ettim, Skoda markalı malzeme çok az çoğu Audi VW , Şahkan'da gündüz farı değişimi için plastik muhafazayı çektik karter,şanzıman,süper izole bir şekilde kocaman VW yazıyor. Birşey daha diyeyim,benim arabada boyasız biryer yok, kaputda keçesi var falan,stepne yuvası boyalı. İzolasyon var biraz ordada. He varsın olsun tutma kolları tak diye vursun problem değil,ama VW deki en önemli olay güvenlik. Skoda'ya göre daha sağlam tabi.
Mahallemdeki 97 model garaj arabası olan Tempra, alt takım çürüdü ucuz bir fiyata sattı, benim favorit hep sokaktaydı sattığımızda alt takım taşşş gibiydi Bizim arabalar uzun ömürlü
Bizde 92(ya da 94) tempra vardı zamanında....Tempra S..
Kendisi bizi 2008 senesine kadar taşıdı sanayiye öyle aman aman birşey için uğratmadı senede bir yola gideceğimiz zaman babam yağına suyuna baktırırdı o kadar..Bizi 45.000 km boyunca sağ sağlim istediğimiz yere ulaştırdı..Sattığımızda 90.000deydi..(Km saati öyle diyor aslında 130.000 km
)
Şu an sattığımız adam çok memnun..
Bu iş biraz da şans işi...
Skoda konusuna dönecek olursak skoda vwnin verdiği hissi veriyor açıkcası birçok ayrıntı da düşünmüşler...(Ama kalite kapı içleri iyi değildi sert plastikti...Bizzat 1 sene boyunca test ettim..) 2005 A5 kasa octi den 2004 B5.5 kasa Passata geçince skodayı arar oldum..Biraz fazla yakardı(benzin fiyatlarında dolayı aslında...Kendisi bir FSI idi...
) ama passata göre çok fazlası vardı...
Passata bunu bulamıyorum..Bilmiyorum belki biraz daha eski olduğu için ama bilemiyorum...B6 olsa belki düşüncelerim daha farklı olurdu..