Herkese merhaba,
Aralık ayında aldığım 1,2 TSI DSG YETİ ile bu zamana kadar çok farklı yollarda ve trafikte aracı kullandım. Aracın yakıt tüketimi elbette sürücü ve gittiğiniz yola göre çok değişkenlik gösterebiliyor.
En basit örneği, eşim kozyatağı çiftehavuzlar arasında ve yoğun tarfikte gidiyor ve aracın yol bilgisayarı dur kalk trafikten dolayı 10-13lt / 100km gösteriyor. Ben kozyatağı levent arasını ortalama bir trafik ile gittiğimde (dur kalk olmayan ama çok süratli gidemediğim) yol bilgisayarı 6,5 lt / 100 km gösteriyor.
Aynı şekilde Ankara İstanbul arasını sabit 120 km (araç ful 5 kişi artı bagaj dolu) gittim ve yol bilgisayarı 7lt/100 km gösterdi.
Tüm bunların dışında aracı aldığım ilk günden beri tuttuğumun bir yakıy maliyeti dosyam var. Bu dosyaya göre 1/12/2011 - 10/05/2012 aralığında toplam 523,87 lt yakıt almışım ve karşılığında 2333TL ödemişim. Aracımın yaptığı mesafe 5850 Km. şehir içi ve şehir dışı ama şehir içi biraz daha fazladır. Yani özetle benim YETİM ortalama 8,95 LT / 100 km yakmış durumda. sonuçta km başına 40 kuruş yakmış.