škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Kiş lastiği tavsiye

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arabaya lastik alacam ama kararsız kaldım.Arabanın lastikler 195/55/R15.
Hangi markayı tavsiye edersiniz.Bide 195/60/R15 benim arabaya olurmu? 55 ler biraz pahalı oluyor bide bulmak zor.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2011, 19:08:22 Gönderen: gakgoskentli »

Çevrimdışı 19tumen

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
5 yıldır performans aldığım ve beni yarı yolda bırakmayan iki marka:Bridgestone   - Continental eğer keseye uygun bulursanız kaçırmayın derim. Memnun kalacaksınız.

Çevrimdışı tufan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
uygun fiyatlı ve iyi olarak Petlasın kış lastiğini duydum ama denemedim. aklınızda olsun

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Kış lastiğinde 185'e in bence, hem daha makul fiyat olur, hem yere daha iyi tutunur, birim alana düşen basınç arttığı için ;)

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
bridgestone almayı düşünüyorum hepinize tşkler

Çevrimdışı wolf123

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
bence bridgestone almayın auto moto sport un bu ayki sayısında kış lastiği testindeki sonuçlar
1-Goodyear ultra grip 8
2-Continental winter contact
3-Michelin pilot alpin 4
4-Nokian wrd 3
5-Vredestein snow trac 3
-
-
-
-
11-bridgestone blizzak Lm 32
-
-
-
14-gt radial (sonuncu)

ilk 5 tane marka kesinlikle önerilir diye yorumlanırken , 6 ila 11 arası önerilir , 12 ile 14 arası  şartlı önerilir denilmekte. Ayrıca 1. sıradaki ile sonuncu arasındaki fiyatta 20 lira fark var.Test edilen lastik ölçüsü 205 55 r 16 kulllanılan araç WV passat

Çevrimdışı 19tumen

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ufak bir araştırma sonucu birkaç araba forumların da şu bilgiye denk geldim, fikir verme açısında okunacak bir dökümandır.

Alıntı
KURU YOL TUTUŞUNDA
Birinci
- Bridgestone Turanza ER300
İkinci
- Michelin Energy Saver
Üçüncü
- Continental PremiumContact2

ISLAK YOL TUTUŞUNDA
Birinci
- Vredestein Sportrac 3
İkinci
- Pirelli P6
- Continental PremiumContact2
- Maloya Futura Sport V
Üçüncü
- Yokohama C.drive

SESSİZLİKTE
Birinci
- Dunlop SP Sport Fastresponse
- Michelin Energy Saver
- Uniroyal rallye 550
İkinci
- Firestone Firehawk TZ200 FS
Üçüncü
- Yokohama C.drive
- Nokian V

YAKIT TÜKETİMİNDE
Birinci
- Michelin Energy Saver
İkinci
- BFGoodrich Profiler 2
Üçüncü
- Barum Bravuris 2

AŞINMADA
Birinci
- Michelin Energy Saver
İkinci
- Ceat Tornado
Üçüncü
- Wanli S1095

GENEL DEĞERLENDİRME SONUCUNDA

ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİLENLER
- Pirelli P6
- Bridgestone Turanza ER300
- Vredestein Sportrac 3
- Dunlop SP Sport Fastresponse

Bu teste göre;

Michelin Energy Saver ıslak yol tutuşunda vasat altı performansının yanı sıra diğer konularda çok iyi performans göstermiş.
Islak yolda başarılı olmayan Michelin Energy Saver konfor, aşınma ve kuru yol tutuşunda çok iyi bir lastik olarak çıkmış.

Çok övülen Nokian V ise test edilen lastikler içinde vasat altında bir  performans göstermiş. tek başarısı sessiz lastiklerin içinde bile üçüncü  olması.

İlk beşdeki lastikler içinde;
konfor olarak;
(4.) Dunlop SP Sport Fastresponse, ve
(5.) Michelin Energy Saver en sessiz lastikler iken diğer ilk üçtekiler biraz sesli lastikler olmuş....

Kuru yol tutuşunda;
(2.) Bridgestone Turanza ER300 ve
(5.) Michelin Energy en iyi performansları göstermişler...

Islak yol tutuşunda;
(1.) Pirelli P6 ve
(3.) Vredestein Sportrac 3 en iyi performansı göstermişler....

Sonuçta; bu teste göre Islak Yolda vasat altı hatta kötüye yakın  performans göstermese Michelin Energy Saver en iyi ve iddialı bir lastik  olacakmış. Michelin ıslak yolda pek doğru bir tercih olmadığını da  göstermiş. Genel değerlendirmede Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300  en iyi lastikler. Zaten incelediğim başka yerlerdeki testlerde de çok  konforlu olmasalarda Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300 "genel  anlamda" çok iyi lastikler olduğunu ardı ardına kanıtlıyorlar.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2011, 20:10:53 Gönderen: 19tumen »

Çevrimdışı ALi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Goodyear ultragrip 7 kullaniyorum 2.kis 185.55.15,cok guvenli tavsiye ederim.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: gakgoskentli;280448
Arabaya lastik alacam ama kararsız kaldım.Arabanın lastikler 195/55/R15.
Hangi markayı tavsiye edersiniz.Bide 195/60/R15 benim arabaya olurmu? 55 ler biraz pahalı oluyor bide bulmak zor.

195/55/15 ile 185/60/15'in çevre ölçüleri birbirine çok yakındır.

Bence de 185'e inebilirsiniz kış için. İrfan hocama katılıyorum basınç konusunda...

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: wolf123;280505
bence bridgestone almayın auto moto sport un bu ayki sayısında kış lastiği testindeki sonuçlar
1-Goodyear ultra grip 8
2-Continental winter contact
3-Michelin pilot alpin 4
4-Nokian wrd 3
5-Vredestein snow trac 3
-
-
-
-
11-bridgestone blizzak Lm 32
-
-
-
14-gt radial (sonuncu)

ilk 5 tane marka kesinlikle önerilir diye yorumlanırken , 6 ila 11 arası önerilir , 12 ile 14 arası şartlı önerilir denilmekte. Ayrıca 1. sıradaki ile sonuncu arasındaki fiyatta 20 lira fark var.Test edilen lastik ölçüsü 205 55 r 16 kulllanılan araç WV passat
öncelikle tşkler ben eski aracımda michelin kullandım gayet iyiydi şu an dunlop var ama kışlık lastik alayım dedim 2 tane 55 olanlar biraz pahalı geldi acaba 60 alsam olur mu?

Çevrimdışı gakgoskentli

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
http://www.hepsiburada.com/Liste/bridgestone-19560-r15-lm18-88h/productDetails.aspx?productId=otysf777135&categoryId=259720
ÜSTTEKİ LASTİĞİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ 2007 DE ÜRETİLMİŞ DİYOR BİZİM ARKADAŞTA VAR GAYET İYİ DİYOR NİSSAN PRİMERA DA KULLANIYOR

Çevrimdışı ozencan43

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
depoda 2 yıldan fazla beklemiş lastik almayın diye okumuştum bi forumda.
hatta onu bile tavsiye etmiyorlardı.
max 1 yıllık olsun.
birde lastiğin yanağındaki minik yazılarda tarih veriliyormuş ama nasıl olduğunu unuttum.

Çevrimdışı akifgul

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bildiğim kadarıyla kış lastiği konusunda en başarılı marka Nokian dır.
Lastik ölçüsünü 195/60R15 olarak değiştirdiğinizde orjinal ölçü ile arasında %3,17 yuvarlanma farkı oluşacaktır.
Lastik ölçü değişikliklerinde üreticiler Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından %3 ün aşılmaması tavsiye etmektedir. 195/60R15 lastikler ile 100km/h hızla giderken aracınız, hızı 96,83km/h olarak okuyacaktır.
Lastik ölçüsünde illaki bir değişiklik düşünüyorsanız 185/55R15 veya 185/60R15 ile değiştirmeniz daha uygun olacaktır.

185/55R15 %-1,85 yuvarlanma farkı oluşacaktır.
185/60R15 %1,26 yuvarlanma farkı oluşacaktır.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2011, 00:14:19 Gönderen: akifgul »

Çevrimdışı wolf123

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gakgoskentli;280573
öncelikle tşkler ben eski aracımda michelin kullandım gayet iyiydi şu an dunlop var ama kışlık lastik alayım dedim 2 tane 55 olanlar biraz pahalı geldi acaba 60 alsam olur mu?

http://www.lastik24.com/Calculation.aspx
ben linkteki hesaplama aracını kullanıyorum burada dikkat edilecek husus değişim yüzdesi bu değer %3 ü geçmediği sürece sıkıntı olmaz diye bakılıyor sizin 55 den 60 yanak ölçüsüne geçtiğinizde 185 taban genişliğine inmeniz gerekiyor yani yeni ölçü 185/60/15 buda %1.3 daha yavaş dönmesi demektir. Ancak fren mesafesi ve  tutunma da azda olsa kayıplarınız olabilir.(göz ardı edilebilir).Ama 60 yanak ölçüsünde konfor biraz daha iyileşir.Eğer mümkünse ölçüyü değiştirmeyin derim.

Tulgar

• Ziyaretçi
Ankaralı arkadaşlar,kış lastiği alacağım ama çıkanları saklayacak yerim olmadığı için,depolama hizmetide veren güvenilir bir lastikçi arıyorum.(Ankara)Marka; Hankook,Kumho,Continental veya yine bildik bir markanın yaklaşık fiyatta ürünü olabilir.