sharp'lara bakayım ama tuzludur gibi
ben 2 yıl önce aldığımda aynı özellikteki arçelik daha pahalı idi. ben spotttan nakit 1.750 liraya almıştım 550 litrelik.
önce internetten bir araştırma yap fiyat konusunda.
eskiden ben de hep arçelik alırdım 10 yıldır eve sokmuyorum ve eşime dostuma da tavsiye etmiyorum. ne alırsan potansiyel problem.
bosh, siemens isim olarak kaliteli, hepsi profiloda yapılıyordu bir değişiklik olmadıysa. yani sadece yurt dışından gelen birkaç model hariç bosch, siemens, frofilo aynı olduğuna göre en ucuz olan profilo alın boşuna markaya fazla para vermeyin.
bu markalarda da hiç belli olmuyor ya yıllarca hi bir problem çıkarmıyor veya servisle akraba oluıyorsunuz aynı arçelik gibi.
ben 10 yıldır bir sharp buzdolabı hariç, aldığım ve eşime dostuma aldırdığım her şey ariston. bazı yerlerde servis sıkıntısı var, bazı modeller saçma sapan arıza çıkarsada orjinal İtalyan malı kaliteli ve diğer markalardan %30 daha ucuz.
hiç olmazsa parasını verirken kendimi öbür markalardaki gibi kazıklanmış hitsetmiyorum.
yalnız almadan servisine ben hangi marka ve modeli alayım diye sorun, onlar hangi modelin problemli hengi modelin sağlam olduğunu biliyorlar.
hangi marka ve ne çeşit ürün alırsanız alın servisine mutlaka sorun. onların tavsiye edeceği bir kaç model arasından seçim yaparsanız baştan bir çok problemi saf dışı etmiş olursunuz.