Her yorumun karşıt bir yorumu muhakkak olacaktır. Yorumunu aldığım kişi kaynak adlı sitede yeni üye veya farazi konuşan biri olmadığı için birden fazla test yorumları olduğu için, fikir verme açısından buraya kaynaklı ekledim. Beğenirseniz veya beğenmezseniz diye değil. Fikir vermek için.
Görüşleriniz, kullananlar olarak (mantıklı) çürüten bilgileri de yazanları da aynı ölçüde dinleriz. Ama önyargı ile toptan reddeden,psikolojik olarak rahatsızlık duyan ve bunu dile getiren (yorumlarından anlaşılan) kişilerin biracık daha yazdıklarına dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Bu
senin eleştirdiğin şeyi asıl alıntı yaptığın şahıs yapıyor farkında değilsin.
1-''Dış tasarım olarak bana hiç hoş gözükmeyen, son derece basit duran bir tasarıma sahip Octovia. Siyah renk iyice boğmuştu arabayı. Arkadan görüntüsü yanaklarını şişirmiş insan silüetini andırıyor bana. Makyajlanmış olsa bile çok eski duruyor''
allah aşkına şu yrumun neyini dikkate alıp ne yorum yapacaksın. tamamen subjektif. siyah renk iyice boğmuşmuş arabayı falan. ben de aşığım octavianın siyaha verdiği güzelliğe n'olcak şimdi ?
2-İç tasarımın da dış tasarımdan pek farkı yok. Sıkıcı ve boğucu bir görüntüsü var. Kontrol birimlerinin etrafındaki gri kaplama çok basit duruyor. Göğsü çift renkli yaparak albeni katmaya çalışmışlar ama olmamış. Direksiyon tasarımı ayrı bir kötü.
bu yorum da tamamen subjektif. benim de içim açılıyor içeri girince. özellikle maun kaplama ve bej renk mest ediyor beni.
3-Cam açıkken aracın kapılarını kapattığınızda rahatsız edici cam çarpma sesleri geliyor. Cam açıkken kapıyı fazla hızlı kapatırsanız cam kırılacak gibi hissedebilirsiniz.
ne yapıyor muş ? kırılacak gibi hissediyormuş. ben hissetmiyorum efendim.
4-Çukurlara falan girdiğinizde ön göğüsten rahatsız edici sesler geliyor. Üst kısımdaki yumuşak malzeme göstermelik kalıyor yani.
bana C sınıfı olup da herhangi bir yerinden hiçbir ses gelmeyen bir araba söyle biz de benzin döküp yakalım aracımızı.
5- Torpido kapağı da emanet gibi duruyordu.
ne demek şimdi bu ? emanet duruyormuş. aldığımdan buyana açıyorum kapatıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum. bir torpido kapağından daha ne beklersinizki ?
6-Araç 3000 devirden sonra tatlı tatlı motor sesi almaya başlıyor içeri.
Motor sesi yalıtımı fena değil. Yol sesi alıyor.
doğrudur. n'olmuş ? suç mu, ayıp mı?
7-1.4 TSI motorun performansı yeterli. DSG şanzıman sarsıntısız ve hızlı ama tam gazda 2’den 3’e vitesi yükseltme konusunda bir kararsızlık yaşadı.
yukarıda TDI, yorumda TSI.
8-Araç hareket halindeyken gaz pedalına biraz yavaş tepki veriyor, gaza bastıktan yarım saniye sonra komutunuzu yerine getiriyor.
bu durumun da motorun bir özelliği olduğunu bilmeyen uzman bir yorumcu.
9-Arka diz mesafesi fena değil, baş mesafesi çok iyi değil ama bagajı büyük.
octaviayanın en iyi olduğu alanda yorumcumuz olumsuz eleştiride bulunmuş. ne biçim boy var sende? octaviaya sığdıramadığın başını hangi araca sığdırıyorsun merak ettim.
10-Bugüne kadar ki en özensiz test yazım. Kusura bakmayın.
en doğru ifadesi bu olmuş.