Raikkonen : Geri Dönmek İlgi Çekici Geldi
Kimi Raikkonen, Lotus Renault ile gelecek yıl Formula 1'i dönüşü öncesinde motivasyon eksikliği gibi bir sıkıntısının olmadığını ifade etti.
2009 sonunda F1'den ayrılarak iki sezon yarıştığı Dünya Ralli Şampiyonası'na geçen Fin pilot, Renault ile 2 yıllık anlaşmaya imza attı.
2007 dünya şampiyonu Raikkonen bugün yayınlanan video mülakatında, güçlü bir motivasyona sahip olmaması durumunda zaten F1'e dönme kararı vermemiş olacağını söyledi.
Motivasyonu konusunda her zaman birçok şey söylendiğini belirten Raikkonen, "Fakat kimse ne yaptığımı ve ne düşündüğümü bilmiyorum. O yüzden insanların söyledikleri gerçekten umurumda değil" dedi.
F1'e dönecek olmaktan dolayı mutlu oduğunu ifade eden Raikkonen, "Eğer (yeniden F1'de yarışmaktan) keyif alacağımı düşünmeseydim sözleşmeye ismimi koymazdım. Geri dönmek ilgi çekici ve heyecan verici olacak" diye konuştu.
Formula 1'e olan tutkusunu hiçbir zaman yitirmediğini belirten 32 yaşındaki Fin pilot, NASCAR'da çıktığı yarışların, diğer pilotlara karşı yarışmayı ne kadar çok özlediğini anlamasını sağladığını dile getirdi.
Raikkonen, "Formula 1'de yarışma tutkumu gerçekten hiçbir zaman kaybetmedim, fakat belki F1 çevresindeki şeylere (ilgimi kaybetmiş olabilirim). Bu yıl NASCAR yarışlarına çıktıktan sonra diğerlerine karşı yarışmayı gün geçtikçe daha fazla özlemeye başladım, çünkü rallide zamana karşı yarışıyorsunuz" dedi.
Bu zaman zarfında Formula 1'de bazı kişilerden telefonlar aldığını belirten Raikkonen, "Bazı şeyler oldu, ardından Lotus Renault ile güzel bir görüşme yaptık ve bu da anlaşmayla sonuçlandı. Bundan dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Renault'dan önce Williams'la görüşen Raikkonen, "İki seçenek vardı. Ya bu takım, ya da Williams olacaktı. İstediğimiz anlaşmayı Renault ile yaptık. (Renault'yu seçmemizin) sebebi de buydu" dedi.
Alıntı :
http://www.f1turkish.net/2011/11/raikkonen-geri-donmek-ilgi-cekici-geldi.html