škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Sony Ericsson Xperia Ray Aldım :)

Can · 118 · 48013

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Merhabalar herkese...

Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce Samsung Monte almıştım,forumdada paylaşımda bulunmuştum.Konusu;

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=6929

O telefon gerçekten çok hizmet etti bana. Full mesaj için kullanıyordum.Mesaj yazması çok zevkliydi ama artık gerçekten çok sıkılmıştım ve artık androidli bir telefona geçme zamanı gelmişti.

Bende araştırmalarıma başladım.Önce Samsung lara baktım,Galaksi serisi iyi fakat çok pahalıydı.Daha sonra iPhone düşündüm ama değmez dye düşünüp vazgeçtim.
Sonra hiç aklımda yokken forumdan Kadir aklıma Sony Ericsson markasını soktu :)
Önce Xperia Neo baktım.Ancak ben minik ince bir telefon istediğimden ve klastik tasarımlardan hoşlandığımdan tam vazgeçerken,Sony Ericsson Xperia Ray i piyasaya sürdü.Kadirle araştırdık,Neo ile farkı,Ray ekran parlaklığı olarak daha iyi fakat HDMI çıkışı yok.O da işime yaramayacağından Ray almaya karar verdim.

1 ay gibi bir süre telefonun Türkiyeye gelmesini bekledim ve Vatan Bilgisayara geldiği gün gidip aldım (970 TL 10 taksit)

Önce android çok karmaşık geldi,ne oluyor demeye kalmadan alıştım telefona.

Özelliklerine gelince;

Kamera:
8.1 megapiksel kamera
16x dijital zoom
HD video kaydı (720p)

Ekran:
3,3" kapasitif çoklu dokunmatik ekran
16.777.216 renkli TFT
Mobile BRAVIA® Engine'e sahip Reality Display
Çizilmeye dayanıklı mineral cam

Klavye:
Ekran üstü QWERTY

Ağırlık:
100 gram

Boyut:
111 x 53 x 9,4mm

İşletim Sistemi:
Android™ 2.3 Gingerbread

Bellek:
microSD™ destekli (32 GB'a kadar)
300MB telefon hafızası
4GB microSD™ dahil

Bağlantı:
"3,5 mm ses çıkışı aGPS Bluetooth™ teknolojisi DLNA Certified™ Google Latitude™ Sokak görüşü ile Google Maps™ Mikro USB desteği Exchange ActiveSync® ile senkronizasyon Yüksek hızlı USB 2.0 desteği USB yığın bellek Wi-Fi® Wi-Fi® Etkin Nokta işlevselliği Wisepilot™ adım adım navigasyon"

Özellklerden de anlaşılacağı gibi rakiplerine göre çok daha minik(özellikle inceliği 1 cm bile değil) ancak onlardan en ufak aşağı kalır yanı olmayan,hatta 720 P video çekimi gibi artıları olan,gerçekten gönlümü fethetmiş mükemmel bir alet...

Beni benden alan bir kaç özelliği,ekran aşırı kaliteli. Bir video izlerken gerçekten zevkten dört köşe ediyor,BRAVIA teknolojisi sayesinde HD videolarda resmen içine çekiyor sizi. Ses kalitesi çok iyi.  İnternete bağlanma hızıitarayıcısı çok güzel.Tüm videoları sorunsuzca açıyor(1080 p ler hariç)

Şu an aklıma pek bir şey gelmiyor aslında,ancak şunu diyebilirim ki,telefon araştıran ve minik bir alet arayan varsa kesinlikle kaçırmasın bu aleti. Gerçekten parasını sonuna kadar hakediyor...

Sormak istedikleriniz varsa çekinmeden sorun lütfen.Bende henüz çözmeye çalışıyorum aleti o yüzden menüler falan çok dağınık.Ben bir şeyler öğrendikçe bu başlık altında düzenleyeceğim bilgileri... :)

Video incelemesi;

http://vimeo.com/31010094

Telefonla çektiğimiz bir video(Gökçen abi çekti)
Videoyu 720 p de çekmemişiz yalnız sonradan farkettim,birde 720 p düşünün :)

http://www.dailymotion.com/video/xmlccp_mov-0128_auto

Bunlarda aletin bir kaç fotosu;

Fotolar kendime aittir :)

Buda masaüstüm :)

Sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.Öneri android programları varsa,oyun varsa lütfen söyleyin. Aleti daha çözemedim çünkü :)

Herkese hayırlı geceler...

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Telefonla topu topu 30 fotoğraf çekmişim,3 tane adam akıllı çıkarabildim diğerleri saçma sapan şeyler :++:

Bunu karanlık ortamda flaşla çektim;

Bunuda iso yu kısarak;

Birde bu var(çok karanlık ortamda flaşla);

Çevrimdışı LeChiffre

• Weatherman
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ilk soru. telefonun resmini cekemediginiz farkli bir aci si (yonu) kaldi mi?

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mesleğim gereği teknolojiyle iç içe olmama rağmen akıllı telefonlara o kadar para bağlamak bana saçma geliyor. Telefonla ilişkim sadece alo deme seviyesinde çünkü. Ama bu aralar şeytan dürtüyor telefonu yenilemem için. Üstelik akıllı telefon olayına gir diye dürtüyor :)

Hemen her şeyi Samsung olan birisi olarak telefon işini çok beceremediklerini düşünüyorum. Çünkü çevremde ne kadar Samsung kullanan varsa bende dahil hep sorun yaşadık. Hem normal telefonları hem akıllı telefonlarıyla hem de. Kendi kendine kapanmalar, durup dururken çekmeme sorunları vs.

Nokia'ya soğuk bakmamdan ve Apple ürünlerini de kalitesine rağmen aşırı pahalı bulmamdan dolayı geriye HTC ve Sony Ericsson kalıyor. Bu ikisi arasında da Ericsson firmasını satın aldıktan sonra uçuran Sony'den tarafa kullanıyorum oyumu.

1000 lira civarı bana fazla geldiğinden 400-500 civarı telefonlara baktım ve ilgimi X8 ile X10 mini çekti. X10 mini ödüllü bir telefon ama çok ufak. Onun için X8'i inceledim. Sanırım bunu alacağım.(Gerçi bu para bile bana çok geliyor ama neyse :))

Android olayına gelince kurulabilecek oyunların ve programların sayısı neredeyse sınırsız.

Birde sormak istediğim şey su; bu telefonların şarjı çok fazla gitmiyor, sizde durum nasıl? Benim için en önemli kriter bu çünkü.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: LeChiffre;288497
ilk soru. telefonun resmini cekemediginiz farkli bir aci si (yonu) kaldi mi?

Mikrofonunu bile ayrı çekerim isterseniz.Maksat insanlara yardımcı olmak,telefon hakkında fikir sahibi yapmak.
Bunu hangi niyetle söylediniz anlamadım ama fotoğraf çekmeyi seven biriyim,hoşuma giden herşeyin fotoğrafını çekerim...

Alıntı yapılan: ailotana;288500
Mesleğim gereği teknolojiyle iç içe olmama rağmen akıllı telefonlara o kadar para bağlamak bana saçma geliyor. Telefonla ilişkim sadece alo deme seviyesinde çünkü. Ama bu aralar şeytan dürtüyor telefonu yenilemem için. Üstelik akıllı telefon olayına gir diye dürtüyor :)

Hemen her şeyi Samsung olan birisi olarak telefon işini çok beceremediklerini düşünüyorum. Çünkü çevremde ne kadar Samsung kullanan varsa bende dahil hep sorun yaşadık. Hem normal telefonları hem akıllı telefonlarıyla hem de. Kendi kendine kapanmalar, durup dururken çekmeme sorunları vs.

Nokia'ya soğuk bakmamdan ve Apple ürünlerini de kalitesine rağmen aşırı pahalı bulmamdan dolayı geriye HTC ve Sony Ericsson kalıyor. Bu ikisi arasında da Ericsson firmasını satın aldıktan sonra uçuran Sony'den tarafa kullanıyorum oyumu.

1000 lira civarı bana fazla geldiğinden 400-500 civarı telefonlara baktım ve ilgimi X8 ile X10 mini çekti. X10 mini ödüllü bir telefon ama çok ufak. Onun için X8'i inceledim. Sanırım bunu alacağım.(Gerçi bu para bile bana çok geliyor ama neyse :))

Android olayına gelince kurulabilecek oyunların ve programların sayısı neredeyse sınırsız.

Birde sormak istediğim şey su; bu telefonların şarjı çok fazla gitmiyor, sizde durum nasıl? Benim için en önemli kriter bu çünkü.

Bende bir telefona 500 lira üstü veeceğimi düşünmüyordum ama teknolojye ayak uydurmaya zorlanınca mecburen yaptık bir delilik aldık bakalım :)
Şarj bana 1.5 - 2 Gün arası gidiyor.
Sürekli mesajlaşıyorum,günde 15 video izliyorum,arada nete giriyorum,fotoğraf çekiyorum vs...Yoğun kullanımda 1 gün anca gidiyor ama. Androidli tüm telefonların ortak sorunu bu malesef :)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ailotana;288500

Şarj sıkıntınız varsa android telefonlardan uzak durun derim en iyi şarj süresi olan telefonlar sony de zaten onlarda max 3 gün gidiyor 4 günde görenler var ama onlar pek karıştırmıyormuş öyle dediler :D

Ne çıkıyorsa hep benim başımın altından çıkıyor :++:

Ekran parlaklığında HTC katladı sanada bahsetmiştim :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Valla ben ekranımdan memnunum geçen Saturnde Neoyla karşılaştırdım gerçekten daha parlak beniim ki,sende bakmıştın öyle demiştin sanırım Kadir :D
%50 parlaklıkta bile ekranı görebiliyorum yoğun güneşte :D

Çevrimdışı LeChiffre

• Weatherman
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;288502
Mikrofonunu bile ayrı çekerim isterseniz.Maksat insanlara yardımcı olmak,telefon hakkında fikir sahibi yapmak.
Bunu hangi niyetle söylediniz anlamadım ama fotoğraf çekmeyi seven biriyim,hoşuma giden herşeyin fotoğrafını çekerim...

Detayciliginiz hosuma gitti, fotograflari tamamlayip ben de her acidan bir degerlendirme yapayim dedim.:ok:

Çevrimdışı flash41

• White Dead Angel
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Zarif ve hoş görünümlü bir cihaz.
Olurda telefonumu değiştirirsem tercihim Muhtemelen htc olacak.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: flash41;288514
Zarif ve hoş görünümlü bir cihaz.
Olurda telefonumu değiştirirsem tercihim Muhtemelen htc olacak.

HTC de iyi cihaz ama türkiyede desteği zayıf bana göre.. Şu an kullandığım HTC de üretimden kaynaklı digitizer hatası var ama kvk bunu kabul etmiyor mecbur tamamen bozulunca cepten parasını verip yaptıracağız ama bu sorunu çözememeleri büyük eksiklik..

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Can'ın telefonu bende beğendim. Güle güle kullan :)
-------------------------------------------------

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Alıntı yapılan: LeChiffre;288512
Alıntı yapılan: Can;288502

Detayciliginiz hosuma gitti, fotograflari tamamlayip ben de her acidan bir degerlendirme yapayim dedim.:ok:

ee sonuçta hepimiz detailingciyiz adam çeksin her açıdan :) Wax da yapar yakında :)

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun benim de hoşuma gitti telefon :ok:
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Güzel telefon.Güle güle kullan:)

Bende son Nokiamı kullanıyorum artık.Bedava verseler dahi bu vakitten sonra almam.Ya elma olacak ya bilekberi:hanz:

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sony'nin son çıkan telefonları güzel gerçekten, güle güle kullan :) :ok:
Lakin pek çok dokunmatik ekran telefonun hiçbirisi beni şarj konusunda tatmin etmediği için daha uzun sürede yaklaşmayacağım sanırım :)

Çevrimdışı barbaros61

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
güle güle kullan can. bende arc ile neo arasında kalmıştım  arcnin ön yüzünde kamera olmayışından neo yu sipariş ettik amerikadan yılbaşından sonra gelecek bekliyoruz