Hamza bey ben fsi kullanıyorum a5 octavia,daha öncede a4 octavia mpi kullandım.yakıt değerlerine gelince a5 haliyle diğer a4 den daha ağır bunuda hesaba katmak gerek.
Fsi mpi motora göre 100km 1 lt daha az yakıyor fabrika verileri.Bende bunu bizzat gözlemledim.Özellikle 1800/2000 d aralığında kullandığım süre içerisinde ianılmaz yakıt rekorları kırdım ve burada bile paylaşmışımdır.Şu an hangi topikte hatırlayamıyorum.Mpi de lpg avantajı var,20-23 krş arası yakıyor ortalamada ve tabii ki bu arada benzinle çalıştığını ve sürekli benzinin bulunması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.sanırım toplamda lpg de düzen tutmama,extra bakımları,motor aşınmaları,yağ eksiltme sorunları,ayar sorunları v.s..
psikolojık olarak lpg uyumu olan mpi octilerin fsi ye göre satılabilirliği/elden çıkarma olasılığınıda unutmamak gerek.
Fsi araçda triger kayışı sorunu yok zincirli olması nedeniyle koptu kopacak sorunuda yoktur.sadece sabahları 3-5 sn gırrrr diye bi ses gelir o kadar yani ilk marşa basmada hazırlıksızsanız ürkebilirsiiz.Ama sessizlik konusunda anormal sessiz bir araçtır,geçenlerde araç çalıştığı halde sesini duyamadığım için çalışan aracta marşa bastım.
Fsi alt devirlerde isteksizdir hızlanmada,ama gerçek gücünü 3500-4000 devirde görürsünüz.
Yakıt konusunda eğer yıllık olarak 10bin km den fazla yapacaksanız lpg değer derim.Ama değilse benim gibi yıllık 7-8 bin km yol yapacaksanız fsi derim.cc kullanarak eco yapabilirsiniz.Ben memnunum fsi den.