Şu bedelli askerlik başvurusu için 5-6 yılımı daha kredi ile öldürmek yerine seçtiğim araba alıp satma yönteminin ilk icraatı olan Sephia'yı satmamın ardından 3 gün sonra Sakarya'dan bulmuş olduğum Kia Picanto'yu alıp garajıma atmış bulunuyorum.
Önce resimler
Sephia'dan sonra hissettiklerime gelince, biliyorsunuz Sephia'yı çoğu yönüyle severdim. Tabi 5 kişiyi mutlu edişi, gücü, yaşına ve km'sine rağmen sorunsuzluğu ile unutmayacağım bir arabadır ama şu Picanto'yu da bu fiyata alabileceğimi bilseydim hiç durmaz daha önceden buna geçerdim.
Arabayı aldığım yerde sahibine biraz kullanayım dedim, beraberce bindik. Ben 1.1 motordan (hele ki 1.6'dan sonra) nazlı bir kalkış beklerken bir şahlanma, bir patinaj falan çok şaşırdım. Hatta gazı ayarlamazsanız 2. viteste bile patinaja düşüyor yaramaz... Yeri gelmişken teknik verileri de vereyim:
1.1 EX, 65 hp, 4 silindir, 100 Nm @2800 d/d
Ağırlık : ~900 kg...
Gördüğünüz gibi max torku baya aşağıda veriyor. Tam istediğim şey
Böyle olunca kalkışlar ve çekiş hissi insanı tatmin ediyor. Rampalarda da iyi gidiyor, beraber gittiğimiz arkadaşın dCi kangoo'suna nal toplattım
Otobanda yaptığım yakıt ölçümünde (kesin değerler olmayabilir ama çeyrek depo çizgisinde 50 tl benzin alıp tekrar çeyrek üzerine gelişine göre ölçüm yaptım) ~24 kr/km yaktığını gördüm. Hem de genelde 110-130 km/h ile giderek. Yani 5,7 lt ediyor, hata yaptım desem bile 6 litre/100 km o hız için gayet makul geldi bana. Dönüşte Karabük'te yaptığımız hesapta dizel Kangoo ile neredeyse aynı yaktığını ölçtük. (Hatta Picanto 1 kr daha az yaktı ama bunu gidişte Kangoo ile 140-150 basmamıza bağlıyorum)
İç hacim dıştan göründüğünden daha iyi. Ama Sephia'dan sonra küçük tabi. Ama arabanın küçük oluşu ve hafif direksiyonu sayesinde çok pratik ve kolay kullanıldığını söyleyebilirim. Karabük'e getireli herhalde 10 kişi sürmüştür, herkes çok beğendi. hatta bazıları en çok rengini beğendi
Şimdilik çok yazamayacağım ama genel olarak özetleyecek olursam, 12-13 bin tl gibi bir rakamı geçemiyorsanız, ama yeni bir araba almak istiyorsanız (ve bagajla işiniz yoksa
) Picanto tam parasının arabası. Hatta daha fazlası...