Haftanın ilk günü büyük salakça bir neşe ile polikliniğimde hastalarıma bakmaya başladıktan 15 dk sonra gelen telefonla dumura uğradım. Şanlıurfa merkezde 3 pediatrist (1 tanesi başka ilçede) olarak devlet hastanesinde 2 pediatrist olarak çalışmaktayken beni 100 km uzaklıktaki yine 1 pediatrist olan Viranşehir'e 1 aylık geçici görevlendirme ile atamışlar. Yani bir tarafı onarırken diğer tarafı aynı hale getiriyorlar.
Halbuki eşimle 6 ay ayrı kaldıktan sonra Hakkari'den yanıma yeni gelmişti şimdi beni göndermeye çalışıyorlar. İşin ilginç tarafı sağlık müdürlükleri tarafından yapılan bu uygulama yönetmeliğe aykırı. Devlet Hizmet Yükümlülüğündeyken geçici görevlendirme olağanüstü hal durumları (yangın, deprem..vs) dışında yapılamıyor. Bugün epeydir ara ara ağrıyan dizlerim nedeniyle ortopediye başvurdum ve çekilen MR da dizlerimde meniskus yırtıkları, diz kapağında kayma, ligamanlarda incelme... ne ararsan varmış meğerse.. Rapor aldım. İl sağlık Müdürlüğü ile görüşmeye gittim , ilçelerde olduğu için görüşemedim. Yarın önce il sağlıktan dilekçe verip olumsuz yanıt alırsam dava açarak yürütmeyi durdurma kararı alacağım. Bir çok hastama da mahçup oldum. Rotasyonda çalıştığım polikliniğin koşulları yeterli olmadığı için merkez binaya geçtiğim bu hafta için hepsini çağırmıştım. Şimdi ben raporluyum hepsi için hüsran olacak. Lanet olsun böyle keyfi işleri yapanlara....
Günün tek iyi haberi inanılmaz bir şekilde DHL 'den geldi . Elite 'dan aldığım ve içinde araba malzemeleri olup, kimyasal denilen paketim için internetten yptığım itirazla yeniden incelenmiş ve haklı bulunmuşum paketim gümrüğe tabi tutulmadn PTT ile gönderilecekmiş.