Bu ses en başta da dediğim gibi soğukla da alakalı. Bir de yağmur yağdığı zaman geçip, yağmurdan sonra tekrar başlıyor..
İşin enteresan tarafı geçen kış bu ses hiçbir şekide yoktu..
Bu sorunla ilgili gerek yurtiçi gerek yurtdışı sitelerde epey araştırma yaptım ancak nokta atışı bir çözüm bulamadım. Zira herkesin tek bir parçada uzlaşması gibi bir durum yok, farklı farklı bir çok parçadan yapabilir denmiş. Aslında ön düzeni komple değiştirdiğimde sesin geçeceğini bilsem onu da yaparım da geçmeme ihtimali de var..
Ben sorunla ilgili olarak ilk etapta And'a götürmüştüm aracı.. İlk önce yağlama yapıldı, sorun çözülmedi.. Sonra salıncak burçları ve viraj demir çubuğu da değişti yine sorun çözülmedi.. Şimdi burada detayını vermek istemediğim çok tatsız olaylardan sonra And'a götürmedim aracımı bir daha, bundan sonra da aracım And'ın önünde arızalansa dahi aracımı oraya götürmem..
En son geçen hafta sonu Ata'ya gittim.. Salıncak burcu tekrar değişti, parçalar tekrar yağlandı.. Ses fark edilir biçimde azaldı, ancak tamamen geçtiği konusu şüpheli..
Ben bu konuda servislerin yapabileceği pek birşey olduğunu düşünmüyorum. Ata'ya gittiğimde sağ olsunlar Octavia ile de aynı ses testini yaptık, daha 8.000km civarındaki araçtan da benim araçtaki sesler geliyor.. Ben bu sorunun kronik bir arıza olduğunu düşünüyorum, bunu çözmesi gereken de Skodada'dır bana kalırsa..