Ender abi nişanlımın fabiasında ve benim superbde aynı sorun soğuklar başladığından beri var.. benim araçta bazen yaylar pamuk gibi oluyor kasisten geçtiğimi anlamıyorum bazense aynı kasisten hem sert geçiyorum hemde garç diye ses yapıyor, fabiada ise rahatsızlık vermiş olacak ki nişanlım aynı durumdan bana bahsedince önemseyip ustaya sorduğumda bana biraz klişe bir cevap verdi oda "kardeş soğuklarda arabanın yayından amortisöründen gelen gırç gurç sese aldırış etme soğukta her ses gelebilir dedi" bir yanım bunu doğrularken diğer yandan kabullenemedim =)
sence ne yapmak lazım?
Soğuklarda cidden yürüyenden ses gelmesi sık karşılaşılan bir durum. Ama normal mi dersen tartışılır. Sadece bizim markada değil diğer birçok markada özellikle kışın bu tarz seslerin geldiğini çeşitli yerlerde okumuşluğum/görmüşlüğüm var. Ama ben o tarz seslere tahammül edemiyorum mesela. Daha önce söyledim mi bilmiyorum geçici olarak "yağlama" ile çözüm olabiliyor. Bende işe yaramıştı, 2012 ve 2013 kışında bayağı sorun olmuştu bu durum. Nedense 2014 ve 2015'te olmadı böyle bir durum, şimdilik de yok. Değişen bir parça da yok halbuki.
Sözün özü, seni de biliyorum bu tarz sesler benim gibi rahatsız ediyor seni, ilgili aksamları yağlatmakta fayda var.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2016, 15:23:50 Gönderen: enoktakenokta »
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...