Aradan uzun zaman geçmiş umarım rahatsız olan arkadaşların durumu iyidir.
Aynı dertler bende de baş gösterdi, tekrar yeni konu açmak açmadan, paylaşmak istedim
Yaklaşık 3 ay kadar önce uzun süre oturup, ayağa kalkınca,kalça tarafından başlayıp, aşağıya doğru bileklere kadar yayılan tatlı talı bir sancı ile haber verdi.
İlk başlarda yürümemde de engel oluşturur duruma geldi, akşamları sıcak su ve kremle idare etmeye çalıştım.
tesadüf olacak, o sıralarda ağabeyimde de aynı sıkıntılar başlayınca beyin cerrahine gitti, ve kesin ameliyat denilince , ben korkudan beyin cerrahı yerine FTR uzmanına gittim. FTR' ci belini zorlamışın bir şeyin yok, şu ilaçlara devam et dedi ve gönderdi. Ancak, bir müddet sonra ayak parmaklarımda uyuşma başlayınca tekrar aynı kişiye gittim, Ayak filmi çektirdi ve sonuç ayağında deformasyon başlamış geçmez ise gel, tabanlık yazalım dedi ve gönderdi.
Ben bunun üzerine beyin cerrahına gittim, MR sonucuna göre kesin ameliyat gerektiğini, fizik tedavi ile boşuna da zaman kaybetme denildi. Ama ben önce Fizik tedavi olmayı düşünüyorum ( FTR' ci doktor da filme göre kesin ameliyat ama muayene ye göre gerek yok o nedenle ayağında güçsüzleşme başlayana kadar olma dedi) ve randevu verdiler, çağrılmayı bekliyorum.
Anlamadığım nokta o MR sonucuna göre benim ayakta durmam mümkün değil, yürümem mümkün değil, işe gitmem mümkün değil.(sanki MR sonuçları değişmiş ve bir yanlışlık olmuş gibi) Oysa şu anda ayakla ilgili bir sıkıntım kalmadı sayılır, çok az derece de bir sıkıntı var.(ancak, sinsi, sinsi ilerleyip aniden ortaya da çıkabilirmiş) esas sıkıntım şu anda omuzlarım da başladı, bakalım onda ne çıkacak, MR çektirmem için haber bekliyorum. Havaların çok soğuk geçmesi sanki bu tip hastalıkları tetiklemiş gibi gözüküyor.Yüzme ve verilen hareketler kesinlikle faydalı olduğunu söyleyenler de var.
Bu kadar uzun yazmamın sebebi, bir sıkıntınız olduğu zaman doğru adres ve doğru kişiyi bulmaya çalışın ve korkmayın.
Ama ben, arabayı nasıl cilalayacağım diye de üzülüüyorum!!!!!
hepinize sağlıklı günler dilerim.