Yıllık iznimi Antalya da geçirdiğimden söz etmiştim.Rota olarak İzmir-Aydın(otoban)-Nazilli-Denizli-Acıpayam-Çavdır-Korkuteli-Antalya 465 km olan yol güzergahını izledim.Ne düzgün yol ama,gündüz giderseniz çoğu zaman asfaltın eriyip aktığını görebilirsiniz.Özellikle Denizli-Aydın arası öğlen ve sonrası 40 C oluyor.Digital klima bile güneşin karşıdan geldiği durumda sürücü için pek faydalı olmayabiliyor,yine de hiç olmamasından iyidir.Yol çalışmaları bir hayli fazla.Özellikle Nazilli-Denizli-Acıpayam arasında mıcıra dikkat.Çavdır-Söğüt bölgesinde de bozuk satıh ve mıcıra dikkat etmek gerekiyor.İnsanı sürat yapmaya tetikleyen yol yapısı mıcırla bir araya geldiğinde buzdan da beter,faciaya davetiye çıkarabilir.Sürekli klima açık olduğu halde,genelde dolu dolu sürüş tarzını uyguladığım seyahatte giderken 7 lt gelirken 8 lt ortalama sarfiyatım oldu.İzmir-Aydın Otobanını klimalı max 200 km ,ortalama 180 km süratle geçtim.Gişeden gişeye 34 dk da vardım hamdolsun.Diğer yolların tehlikeli olmayan yol kesimleri de tamamen yardırmalık.Lafı fazla uzatmadan yol resimlerine geçiyorum.Bu selatin tünelinden,max speed 80 km ona göre,
Burası söğüt kasabası girişi, yayla ortamı ,her yer 35-40 C iken burası 25-26 C ,ilaç gibi bir bölge anlıyacağınız.Sürekli müdavimi olduğum pehlivan dayının yeri,kendisi güreş hayatın da Ege-Akdeniz bölgesinde başaltı pehlivanlığına kadar yükselip ordan jübile yapmış,özellikle ailecek doğallık ve samimi bir ortam arayanlar için on numara bir yer.Bünyesinde istirahat edilebilecek ortamı,mescidi,çardakları bulunuyor.WC ler temiz ve bakımlı.
Bu pehlivan dayı kendisi
Bu da pehlivan dayının cherry si,maşallah deyin:)
]
Yola devam
Parasailing keyfi de bir başka canım:)
Çocuklara vakit ayırmadan da olmaz.
Her yer palace bu memlekette maşallah,para var huzur var:)
Alabalığa gelesiniz
Yedik içtik eğlendik, dönüşe geçtik, yollar tam yardırmalık sefam olsun:)
Yardırdığım pek belli olmuyor zaten
Seyahat sırasında Korkueli n de Nur pastanesinin meşhur keçi sütünden karışık dondurmasını yemeyi ve Serinhisar dan leblebi nohut almayı ihmal etmeyin,son bir tavsiye Acıpayam-Denizli yolunda 40 C lik Denizli ovasına inmeden önce ,Denizli manzaralı son serin ortam olan tepe de çayınızı ,ayranınızı içip gözlemenizi yemeyi de ihmal etmeyin derim.
Octimin performansını tekrar tekrar takdir ettiğim ve kontrollu ve dikkati elden bırakmadan zaman zaman sürat yaptığım seyahatim de 3-5 bin motorlu performans araçlarını saymazsak pek rakibim olmadı.Yalnız otobanda plakasını alamadığım metalik gri octavia A4 bir ara yakınlık göstermesine rağmen yetişemedi canı sağolsun.Ona da sevgilerimi gönderiyorum.
Kazasız belasız döndük çok şükür.Tek korkum açık büfe ortamlarından ötürü ayarı kaçırıp 3-5 kg almaktı.Neyse aynı kilodayım.Demek ki ayarı kaçırmamışım.Herkese gönlünce kazasız belasız seyahatler ve iyi tatiller dilerim.