gücünüz yetiyorsa asla ve asla 2. el araç almayın........
aşşağıdaki linkteki araç benimdi, 6 kasım'da bir alkollü yada haplı 17 yaşındaki sıpa tarafında düz yolda giderken arkamdan darbe almamla beraber sol taraftaki çelik halatlara vurmamı takiben önce sol ön tekerlek koptu ve araç linkteki hali aldı... araç vw maslak hasarlı araç servisine çekildi, ben zaten Allah bindirmesin aracın pert edilmesini istemştim ilk andan itibaren ve listesi bende olan 48790 tl'lik işçilik, kaporta, teknik, boya, parça fiyatı çıkarttılar... bu araç "eksiksiz" bir şekilde sanayide tanıdık bir ustaya benim tahminim çıkma parça kullanmaksızın 20.000 tl civarı bir rakkama yaptırılabilir... şöyle söyliyim aracın sadece patlayan airbaglerinin fiyatları toplamı 8-10 bin tl
şimdi gelelim bu araçları neden satın alıyorlar ve bu araçlarla ne yapıyorlar ve para kazanıyorlar kısmına ;
araç sigorta ihalesinden alınıyor, aracın çalışan parçaları sökülüp çıkmacılarda satılıyor, şasi numarası benzer çalınmış bir araca geçirilip o çalıntı araç "legalleştiriliyor"
ilk örnekteki kadar sahtekar olmayanlar bu aracı alıyor, misal 10.000 tl tutan airbagleri takmıyor, bütün parçaları 1. örnekteki uygulamadan edinebildikleri şekilde çıkma parçalarla değiştiriyor ve airbagsiz aracı piyasaya sürüyor... kaza yapıp içinden airbag çıkmayan araba hiç mi duymadınız!!!
o yüzden 2. el araç bizimki gibi şerefsizlerin 4 bir yanda cirit attığı bir ülkede çok riskli bir durumdur... aracın kaza yapmış olması belki sizi birkaç bin tl kazıklanmış yapar, ama airbagsiz arabayla benim başıma gelen kaza veya daha büyüğü sizin başınıza gelirse canınıza bişi olabilir aman dikkat :plc:
lütfen kaza, sonrası, fiyatlar, işlemler ile ilgili sorular sormayınız... konu beni sıkıyor, sadece ilanı görünce sizlere bir faydam dokunsun diye bu başlığı açtım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2008-jetta-full-26000kmde-66001430/detay