yokki bi ısıtma soğutma uzmanı arkadaşımız bu işten anlayan...:kiki: bizi aydınlatsa... kaç m2 odaya nasıl klima alınır... bu işin incelikleri nelerdir... klimada hangi özellikler iyidir, hangi özellikleri aramalıyız filan...
Sordunuzda cevaplamadık mı :hhh:
Çoğu Mak. Müh. Isıtma Soğutma dalında bile derslerde azıcık geçiyor bu konuda bilgi. Mühendis bile bilmezse biz ne yapalım
Vantilatöre devam :lol:
Ne mühendisler geldi ders verdim bizim şirkette 2 sene önce :hhh: Şimdi başka firmada çalışıyorlar.:ok:
Şu anda en en ekonomik ısıtma işlemini klima yapıyor aslında..Yazında soğutma amaçlı kullanırsınız oh mis gibi..
Bizim eve döşenirken 2 sefer hesaplama yapmışlardı ondan sonra döşenmişti.Klimayı aslında soğutmadan ziyade nem almak için kullanmak en konforlusu ve zararsızı.Ben %90 nem almak için kullanıyorum ki güzel İstanbulumun nemi ünlüdür zaten.Geçen hafta gözüm döndü bir ara dayadım 18 dereceye işte sadece o kadar yarım saatte kutup gibi yaptı,buhar çıkmaya başladı ağzımdan
Niye iki defa aldılar ki? Kesin hesabı karıştırdılar :hanz: Hesaptada bişey yok.Hesap acemi işi :kiki: Bakarım odaya, iki tuşa bas çat çut hesap, kalori çıktı alsana BTU ya çevir
Bazende tek bakışta kapasite tayini :kiki:
İnsan, güneş, izolasyon, eşya, evdeki cihazlar, vs.. çok etken var hesaplanırken..Bu hesapları katsak sabaha kadar ÖSS ye hazırlanır gibi çalışırız valla :hanz:
Aslında en güzel Baki abinin dediği gibi Nem almada çalıştırmak..Ama ben 26 dereceye getirip, auto fan'a aldığımda mis gibi oluyor, insanı çarpmıyorda..