Merhaba, 2012 Octavia araç aldım. 2 konuda emin olamadım. Siz tecrübeli kullanıcılardan fikir almak istedim.
İlk olarak havalandırma yönünü ayaklara da verseniz, cama da verseniz sağ ve sol kanallardan sürekli hava gelmeye devam ediyor. A sütunundaki camlara bakan küçük kanallardan bahsetmiyorum. Normal kanallardan. Ancak orta kanallar sadece üst yönlendirmeyi verdiğinizde olması gerektiği gibi devreye giriyor. Sağ ve sol neden sürekli açık, belli bir sebebi var mı, arıza mı ?
İkinci olarak da havalandırma iç çevrim tuşuna bir kez bastığınızda iç çevrime alıyor, ikinci ke bastığınızda ise hava kalite sensörünü (A) devreye sokuyor. Ancak hava kalite sensörünün ne zaman iç çevrimi yaptığını ışıklardan anlamak mümkün değil. Sadece havalandırmanın sesindeki hafif artıştan anlayabilirim. Ne kadar denesem de kalite sensörüne iç çevrim yaptıramadım. Denemeden kastım, araç veya kamyonların arkasında durur vaziyette egsozlarının dibinde beklemek. Eski aracımda da bu sistem vardı, ve hemen devreye girerdi. Bunda yangın dumanı lazım dvereye girmesi için
ya da bir arıza var. Bununla ilgili görüşünüz nedir.
Teşekkürler.