Peki arkadaşlar bu ton farkı neden olur sizce. Yani bunun sebebi nedir. Birinin eski birinin yeni oluşumu, yoksa birinin kazanda boyanıp birinin püskürtme ile boyanması mı, yoksa astar vs gibi katmanlardaki farklarmı yoksa atılan vernikten mi? nedir arkadaşlar farkın sebebi? Sonuçta aynı olay benim başıma geldi. Aynı marka aynı boya kodu fakat ton farkı. Nedir bunun sebebi?
boya farkının çok fazla sebebi var
aracın orjinal boyasının günes yağmur toz gibi doğal etkenlerden etkilenip bir süre sonra tonunun değiştiği zaten bilinen bişey yıpranmış bir boyanın yanına direk mix makinesinden boya kodunu girip tartıp sıkarsan aracın ilk fabrika boyasının tonunu elde edersin haliyle diğer bölge ile arasında fark olur..
birde boya atma sırasında biryerde pislik olusur boya kurumadan bi bandın ucuyla belirli belirsiz bi sekilde pisliği alırsınız fakat ister istemez toplu iğne ucu kadar bi gözenek olusur bunu kaybetmek için boyacı o gözeneği tekrar boya sıkarak doldurmak mecburiyetindedir. Durum bu olunca boya mikronu fazlalasır ve o bölgedeki boya tartılan tondan farklı bi tona doğru gider bu boyama esnasında belli olmaz ancak 1-2 saat sonra boyanın tonunun değiştiğibi görürsünüz
bir diğer sebebde boyanın atıldığı ortam. Fırında atılan boyada bisey olmaz derseniz yanılırsınız boya pigmentleri her türlü etkenden cok cabuk etkilenir (parfüm, yağ kokusu vb..) parfüm sıkmadınız acıkda koku salan yağ falanda yok ama fırının filtrelerinin bulunduğu yerede dikkat etmek lazım ordanda boyayı bozacak etkenler gelebiliyor..
daha baska sebeblerde vardı aklıma gelenler bunlar
"Biz Türk\'üz!Tarihimize ve en yakın mazimize bakarak Türk\'üz der ve bundan haklı bir iftihar duyarız."
^^^^^^^^^^^|___
|...:SAGOCUYUZ::....| |;\\___.
|_..._.....__===|=_=__=...,]|
(@)***(@)**(@)**(@)(@)