map sensorunun oldugunu veya calıstıgını nasıl anlıyoruz ? bu arada hava filtreleri ile farkı nedir bir arkadas honda civic aracına hava filtresi taktırmıstı simota markaydı sanırım guzel ses veriyordu performans acısından da etkisi oldugunu soyluyor ama bogaz kelebegine zarar verebilecegini de duymustum hava filtrelerinin aslında bunların hepsini iyi bilmek gerekiyor sonucta motor ile alakalı hepsi
Hava filtresi kutusunun hemen arkasında bir sensör varsa o maf sensörüdür. Yoksa aracınızda map sensörü vardır.
Yağlı tip performans hava filtresini taktığınızda yağını fazla sürersenizde bu sefer filtre fazla yağlı olur ve sensörü bozabilir.
Bana kalırsa etrafınızdakilerin dolduruşuna gelip standard aracınızı durduk yere kurcalatmayın. 40 TL'lik parça takarsınız ilk başta herşey hoş gelir hatta performansı düşse bile psikolojik olarak performans arttığını sanırsınız sonrada o 40 TL parça 1000TL'lik sensörü bozar otur ayıkla pirincin taşını.
Blow off ile performans alınmaz, aksine standard araçta performans kaybı yaşarsınız ayrıca standard araçta blow off seside bana göre tam apaçi işi. Çuf çuf, tren geçiyor sanırsın.
Blow off takınca maf sensörüde pek yakında isyan edebilir,
Hava filtresi takıncada maf sensörü isyanlara bağlayabilir.
Bence önce aracınızdaki sensörlerin fiyatlarını öğrenin sonra o parçalar bozulduğunda sizde suratınızı buruşturmaz olursunuz.