Fiat'ın 0.9lt twinair motoru var 85bg ve 105bglik olanıda gelecek
Türkiyede halihazırda satıştaki araçlardan bahsediyorum ben.. Şuan Satışta olan en yüksek sıkıştırma oranına sahip düşük hacimli motor 1.2 TSİ dır.
Ford'da 1.0 125 PS Ti-VCT i getiricek ama ne zaman ?
1.4 170 Mair ile 1.4 TSI 122'yi kıyaslamak hata olur zaten. VW 1.4 TSI 180 HP'lik bir motorda üretmiş durumda. Seçeneğinin bu kadar bol olması her kesime hitap etmesinden dolayıdır bence. Her zaman diyoruz performans aranıyorsa 1.6TDI motorlar tercih edilmemeli diye.
Siz sanırım beni yanlış anladınız
Ben 1.6 TDİ performanssız bir motor,bu motoru yakalım bidaha da 1.6 TDİ 105 satılmasın,bu motoru yapanın Allah bin belasını versin,nalet olsun bu motora falan gibi birşey söylemedim :++:
Sadece başlığa hitaben yazdım.. ''Vw mükemmel bir motor yapmış'' neye göre mükemmel ? Rakipleriyle kıyaslamı mükemmel ?
Evet 1.3 Mjet e göre mükemmel,1.4 d-4d ye göre mükemmel.. Ama genele baktığınızda 130 hp nireee 105 hp nire
Vwnin araçlarında daha düne kadar 1.9 TDİ vardı.. Şimdi 1.6 105 TDİ lara geçtiler Caddy de bile bu motor kullanılıyor,niye peki ? Diğer firmalarla rekabete girebilmek için tabiki..PSA 6 seneden fazladır 1.6 110 HDI yı satarken VW hala 1.9 TDİ yi satmaktaydı..
Yani reklamlarda dendiği gibi Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu diye bir olay yok,daha iyisini yapanlar var işte,
''Vw mükemmel bir motor yapmış'' diye birşeyde yok