bitmeden önce uyarı veriyor.en kısa zmanda değiştirmelisiniz.disklere zarar verirseniz sıkıntı dahada artar.
fren hidroliğinede baktırın derim.tam bakım olmuş olur.
bugün ben fren hidroliği ve antifrizi değiştirdim.
hocam değiştiricem doğru söylüyorsunuz sadece fiyat konusunda çok çelişki var onun için nerede yaptıracağıma ve orjinal ne marka balata kullanacağıma karar veremiyorum.. lucas markanın orjinal olduğunu söyleyenler var ama tabi bu konuda şu an hiç fikrm yok.. fren hidroliğini geçen kış değiştirmiştim o konuda problem yok.. antifiriz ise periyodik bakımda yenilenmişti ama uyarın için teşekkürler
Metal pimler diske temas edince uyarı çıkıyor (devre tamamlanıyor), yani değişim lazım hemen
eyvallah irfan hocam
maaşallah balatanın altında bile ne var ne yok haberin var bu skodalardan hocam
irfan hocam balata değişimi konusunda şahkan ile görüşmek isterim kiminle görüşelim orada?
2-3 yıl geçince balataları zaten değiştirmeniz gerekiyor, aşınsın veya aşınmasın, balatalar illa bitince değişmesi gereken parça değil. Sertleşiyorlar ve diski yemeye başlıyorlar. Hele böyle uyarısı olan araçlarda daha uyarı vermedi nasıl olsa deyipte senelerce kullanılmaz. Her bakımda fiziki olarak zaten kontrol edilmeli ayrı mesele. Sadece uyarıyı beklemeyin yani, 2-3 seneyi devirdiyse değiştirin.
kilometre olarak çokmu kullandım blmiyorum ama 3 yılı kesin geçmedi ona eminim.. senin fikrine katılmakla beraber yalnız kafama takılan birşey var ben arabamın periyodik bakımlarını Allaha şükür bugüne kadar hiç atlatmadım ve tüm bakımları yetkili servislerde yapıldı ancak servisten bir Allahın kuluda her bakımda balataların durumunu sormama rağmen bugüne kadar beni bu konuda uyarmadı.. hep söyledikleri ne zaman taktırdın ve ardındanda bir dahaki bakıma kadar seni götürür.. böyle diye diye 3 bakım boyunca aynı balatalarla gittim 8bin km daha gitse 4 bakımıda görecektik
peki hocam siz balata konusunda hangi markayı önerirsiniz bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
bu arada yazmayı unuttum 4 balatanında değişimi için yetkili servis 300 liraya yakın bir fiyat verdi nasıl sizce uygunmudur? fiat fiorino'nun 2 adet balatasının değişimi için yetkili servis 150 lira aldığına göre octavia için bu fiyat bana biraz makul gibi geldi