bir de şöyle bir şey var can,
senin aracı bilmiyorum ama şayet fabrika çıkışı xenon değilde halıjen ampülse araç, ki yazdıklarından bunu anladım, bu durumda aracındaki mercek de xenon mercek değil halojen mercek oluyor, yani mercekler de xenon mercek ve halojen mercek olarak farklı üretiliyor. gerçi zaten biliyorsundur bunu belki de yazayım dedim... şu hali de eminim ki çok güzel aydınlatıyordur ama xenon mercekli olsaydı farlar çok daha fazla ışık verecekti yola, halojen mercekler biraz kırıyor xenon ışığını...
Aynen öyle abi
Bizim merceklerin geçirgenliği ve ışığı kırış güçleri Halojen ampullere göre yapıldığından ışıkta bir miktar dalgalanma oluyor.Onuda ekstrem bir şekilde ayarla düzeltebiliyorsun. Yalnız karşıdan baktığında kesinlikle göz almıyor,net olarak fara bakabiliyorsun,florasan ampul gibi duruyor.
Ben arabaı alırken opsiyon olarak Bi-Xenon ekletecektim ama hem fiyatı çok uçuktu (2800 lira ) hemde 5 ay bekleme süresi verdiler. O yüzden halojen alıp xenon kit taktık. Başkalarını bilmem ama farlarla ilgili ne benim sıkıntım oldu nede karşıdan gelenin.. Kendimden çok karşıdakini düşünüyorum bu tür işler yaparken.
Halojen ampul+mercek olunca önünü görmek çok zor oluyor makesef
Birde babam gece yolculuklarında pek dikkat toplayamıyor aydınlatmayınca. O yüzden taktık. Zaten görünüm düşünsem 6000-8000 vs takardım. 4300 taktım,sarımtırak yanıyor ama gündüz gibi