octavia'larda ESP'yi kesinlikle kapatamıyorsunuz ama ASR'yi kapatabiliyorsunuz. çok gevşek, karlı ve çamurlu yollarda kapatılması uygun olur.
iyide sadece esp tuşu var asr tuşu yok ki,onu nasıl halledeceğiz ki?
Benim 2010 FL octi elegancede ESP tuşu var. Geçen karda ben de bastım. Ekranda da ESP off yazdı. Kılavuzda da esp nin kapatıldığı, beraberinde ASR vs nin de kapandığı yazıyordu
Sizin bahsettğiniz daha eski veya yeni octiler mi? Benim 2010 da sadece esp kapatılıyor ve beraberinde asr vb. ne varsa kapanıyor..
ben bundan bişi anlamadım siz kendiniz kapatırsanız kanır diye biliyorum,eğer sadece esp tuşlu olan octavia dan bahsediyorsanız.zira bizimki öyle.
Geçen hafta kapının önünde 15-20 santim kar vardı. Çıkıştada da hafif meyil var, arabayı çıkaramadım ilk 1-2 denemede. Sonra ASR'yi kapatmak geldi aklıma, hemen çıktım. Araç kayıyor, kaydıkça patinaj çekiyor zannedip iyice yardırıyor ASR, yerinde sayıyorsun öylece Yalnız hızı alıp giderken çok yararlı bir sistem. Karda çok yararı oluyor.
Geçenlerde benimde başıma gelen mevzu bu olayın aynısı,eski taunus lar vardır ya hani o bir defada geçti gitti bizim ki pati yaptı durdu,asr ne iş dedim kendi kendime ama bu arada yandı durdu.demek ki olay buymuş.