37 yaşındayım ve 20 yıldır sigara içiyorum , hayatım boyunca kalabalık bir ortamda sigara içmek istediğimde mutlaka önceden sormuşumdur rahatsız olabilecek biri varmı diye ve en ufak bi memnuniyetsiz bakış bile görsem içmemişimdir.
Oturup kaltığım mekanlarda kafe olsun , bar olsun , sigara içilen bölümlerde oturmaya her zaman dikkat ederim çünki ben sigara içiyorum ve buda benim özgürlüğüm.Amacım kimseyi zehirlemek yada rahatsız etmek değil içerken ve rahatsız edenlerden de nefret ediyorum çünki bir insanın özgürlüğünün başladığı noktada diğerinin özgürlüğü biter. (Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi)Özgürlüğümü zorla elimden alanlara ve bunu alkışlayarak oh oldu hiç bi yerde içemesinler zıkkım içsinler diyenlere zan içinde bulundukları için hakkımı helal etmiyorum.
İçinizden şimdi soracağım soruya dürüstçe cevap verecekleri bekliyorum....
Öğretmen olduğum okulda sigara odamız vardı ve biz sigara içenler bu odada kapı kapalı olarak öğrencilerden uzakta özgürce sigaramızı içebiliyorduk ve çocuklarada bu şekilde kötü örnek olmaktan kurtuluyorduk.Bu yasa ile beraber sadece okul bahçesinin demirlerinin dış tarafında içme hakkımız var ve her tenefüs 5-10 öğretmen salakça bir vaziyette ve çocukların bahçeden rahatça görebilecekleri bir yerde sigara içmek zorunda kalıyoruz.
Şimdi soruyorum size hangisi iyi ve yasakla yada bu yasağı alkışlamakla böyle bir şeye sebep olduğunuz için iyi halt mı ettiniz yani .... ?