Fiat'ın ön yargıyla bir ilgisi yok..
Skoda kendini değiştirdi,Vw bünyesine girdi ve o şekilde kaliteye kavuştu.. Şuanki Skodaların eski Skodalarla hiçbir ilgisi yok amblem dışında.
Fiat öyle değil ama.. Kendini yenilemedi daha düne kadar 15 sene önce ürettiği Sieanayı,Albea diye millete yutturmaya çalışıyordu.
Linea hakkında bildiklerimi yazayım..
Araç 120 den sonra şeritlerde geziniyor.. Aerodinamisi bozuk.. Yan rüzgarlardan bukadar etkilenen bir araba daha ömrü hayatımda görmedim.
Konfor 0,direksiyon hissi yok denilicek kadar kötü..Açtığı ıvır zıvır sorunlar okadar fazla ki bu arabadan kolayca soğuyabilirsiniz.
Koltuğun altında nerden geldiği bilinmeyen vidalarmı bulmadık,araba daha 10 bin km deyken teyp tuşları,cam açma tuşlarımı soyulmadı..Emotion donanım araçta kapı kollarında olan krom şeritmi soyulmadı,jant bijonlarımı paslanıp garantiden değiştirilmedi daha neler neler..
Ha bunların hepsi Tüm Linealarda olucak diye bir kuralda yok tabi.. Şans işi birazda ama benim Fiat markasından midem birkaç kere bulandı..Taksicilerinde çoğu Albeadan , Era ya geçti mesela.. Kendi aralarında Albeaya Albela derler hatta.
İster ön yargı diyin ister cahil diyin ama ben şuan 0 olarak satılmakta olan Fiat,Peugeot,Citroen markalarının hiçbir aracını almam. Çevremdekilerede aldırmamaya çalışırım.