Ben bir süre 96 model Grand Cherokee 5.2 kullandım.. Şehir içi 20 Lt yakıyordu Allahtan Lpg ile biraz normale çevirmiştim yakışı.. Onuda almadan önce çok araştırdım özellikle bu araçları offroad cılar kullanıyor.. 96 model aracın bile şanzımanını yaptıranlar 1500-2000 tl arasına yaptırdıklarını söylüyordu.
Bu araçlar kolay kolay sorun çıkartmıyor.. 96 model arabamda bile ağrıza tespit eden sistem vardı.. 10 numara araçlar.
Her zaman söylerim Amerikalılar bizim 20-30 Sene ilerimizde yaşıyor.. Benim araçta ısıtmalı deri koltuktan,cd çalar a kadar herşey vardı şimdi sıfır satılan 2012 araçlarda yok bu donanımlar.
Ha bu arabanın verdiği zevkide bugüne kadar bindiğim hiçbir araçta alamadım onuda söyleyeyim.. 5.2 v8 motorun sesi bambaşka..
bugün aynı aracın 97 modeli ile 100 km kadar yol yaptım ist şehir içinde...
muayeneden geçemedi el fren balatası yüzünden, gittim onu değiştirttim bostancı da, orhanlı ya muayeneye girip geçtim... o 100 km boyunca aldığım haz paha biçilemez... dediğin gibi o kasa benzinliler hep arazi görmüş araçlar, benim bugün kullandığım hariç..
ama foto eklediğim kasa dizel otomatikler en fazla karda uludağ yada kartepe falan gezmiş oluyor, söz meclisten dışarı, bu sitedeki insanlar arabasına değer veren ve bu yüzden içine dışına bakımını yapan insanlar, ama her araba lüx segment kadar şanslı olmuyor, bu tür araçlara insanlar biniyor ve bakımını da aksatmadan yaptırıyor, o yüzden gerçekten sorun çıkartacak araçlar değil gc nin bu kasaları..
gerçeten parça fiyatları da çok normal seviyede, bugün örneğin hava, yağ filtresi ve egsoz takozu da değişti hepsi de diğer binek araçlar kadar fiyatları...