škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Ne okuyoruz?

fenomen · 87 · 21889

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Cuneyt;331768
Bu ayetin böyle bir anlam taşıdığını, böyle bir yönü olduğunu hiç düşünmemiştim.

Bu güzel ve değerli paylaşım için teşekkürler.
:eyv.::syg::syg:
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı SUMA:)

• Seyirci
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Eylül -Mehmet Rauf (İlk psikolojik roman).

Star gazetesinin verdiği Türk ve şark klasikleri seti

Çevrimdışı turgutktu

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kry1459;319620
İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit

Kitabın ortalarındayım polisiye olarak İstanbul tarihini çok iyi anlatan bir kitap tavsiye ederim :ok:

geçenlerde trt türk de bir proğram var adını tam hatırlamıyorum ama orada çıktı vapur,çay,simit ve muhabbet adam çok akıcı konuşuyor kitap ile ilgili bilgileri vermişti alıcam alıcam hep sallıyorum en kısa sürede alayım barim...

Çevrimdışı Mert

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kişisel gelişim kitapları okuyorum bu aralar... :)

Rüyalar Gerçek Olsun - Fatih ÜNLÜ

Çevrimdışı CC03

• detaiLove
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ben de ders kitapları.. uluslararası iktisat.. yarın sınav var :(

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yeni ve ilginç bir kitap buldum...
Burak Özdemir- Levh-i Mahfuz..Yaklaşık 10 cm kalınlığında...bakalım bitecek mi...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı tufan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
:ok:sözcü okuyorum uyumamak için
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2012, 00:26:51 Gönderen: tufan »

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tufan;355003
:ok:sözcü okuyorum uyumamak için

O da fazla uyku kaçırıyor...gerçekler acı maalesef.
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

• Seyirci
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bülent Akyürek-Güzel susma sanatı

Bu kitabında yok ama...

NASIL ÖLÜYORUZ?

Haziran Ayı’ndayız… Bazıları izinlerini aldı, bütçelerini denkleştirdi ve internetten harıl harıl tatil yapabilecekleri yerleri seçmeye başladı bile… Bikiniye sığmak için diyetler son sürat büyük bir dikkatle uygulanıyor. Bazı elitlerin üç ayları şimdiden mübarek olsun! (Haziran, Temmuz, Ağustos)

Yıl boyunca beş kuruş sadaka vermediniz, zekât zaten ne gerek var! Gazze bombalanırken ağlamadınız, Arap Baharı umurunuzda değil, sadece bu yıl 300 gün çarşaf kirletmişsinizdir ne diyeyim?

İşte bakın, size tatil hediyesi veriyorum… Makak Maymunları gibi soyunup sahillere koşmadan evvel bugün size nasıl öleceğinizi anlatacağım…

Vücudunuzdaki titrek tüyler ölümünüzden 13-14 saat sonra yok oluşuna devam edecek.

Gözünüz açık gitmişse korneanız 3-4 saat sonra bulanacak, yok eğer gözleriniz kapalıysa 24 saat sonra…

El, ayak ve yüzünüz 1-2 saatte soğuyacak. Diğer yerleriniz 4-5 saat devam edecek.

Pahalı takılar taktığınız, öptürdüğünüz kuğu boynunuzu 20-25 dakika sonra lekeler saracak, tıpkı kurbağaya benzeyeceksiniz.

Tüm bedeninizin lekelerle dolması 10 saat sonra neredeyse tamamlanmış olacak.

Kalbiniz, adaleleriniz ilk 30 dakikada kaskatı olacak. Ve tüm bedeniniz 8 saate kadar beyzboll sopası gibi sertleşecek.

Toprağa gireceksiniz. Etiniz önce mavi, sonra yeşile dönüşecek. Hani yeşil deyince aklınıza şeraitçi yobazlar geliyordu ya? İşte o zaman yemyeşil olacaksınız, marul kafalılar…

3 seneye kadar etiniz kalmayacak. Eklem bağlarınız kıkırdaklarınız 5 yılda kaybolacak…

Evet saygıdeğer ağabeylerim ablalarım… Gömüldükten 10 saat sonra bedeninizde sinek yumurtaları olacak, 6. günün sonunda da kurtçuklar işinizi bitirecek!

Kurtçuk! Düşünebiliyor musunuz? Siz, yalıları, arabaları, gökdelenleri olan, parasının limitini bilmeyen büyük adamlar; yaşarken yoksulu doyurmadınız, zekât vermediniz ama bedeninizi kurtçuklar paylaşacak… Mirasınız mı? Onu çoktan oğlunuz karı-kızla yemeye başlamıştır bile. J

Belki de oğlunuz Ruslar’a şöyle bir cümle kuruyordur o sırada:

- Babam, yatırımlarını başka tarafa kaydırdı, kurtçuk fabrikası işletiyor, ah hah ha… Hem de kıçıyla, ne de olsa iyi bir tüccar… Ah hah hah…

Ah be kardeşlerim! Ne olur bu sene tatile harcayacağınız parayla yetimleri doyurun, fakire fukaraya dağıtın, inanın ki müthiş olacak. Bir kez olsun kendinizi adam hissedeceksiniz, doyamayacaksınız bu zevke, ama siz de zevk yok ki! Zevkiniz deniz kumunda tavuk gibi parayla kızarmak. Allah hidayet versin. Bizden söylemesi… Öleceksiniz!
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 20:31:35 Gönderen: SUMA:) »

• Seyirci
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bülent Akyürek-Güzel susma sanatı

Kitap'ın arkasına baktığımda (Ne yapacaksın arka kapak yazısını,kitabı al,evine git,adam gibi oku! Yazar da ekmek yesin) yazmış.:D

Bu kitap'ında yok ama...

Mesela bunu yazmış:D
NASIL ÖLÜYORUZ?:D

Haziran Ayı’ndayız… Bazıları izinlerini aldı, bütçelerini denkleştirdi ve internetten harıl harıl tatil yapabilecekleri yerleri seçmeye başladı bile… Bikiniye sığmak için diyetler son sürat büyük bir dikkatle uygulanıyor. Bazı elitlerin üç ayları şimdiden mübarek olsun! (Haziran, Temmuz, Ağustos)

Yıl boyunca beş kuruş sadaka vermediniz, zekât zaten ne gerek var! Gazze bombalanırken ağlamadınız, Arap Baharı umurunuzda değil, sadece bu yıl 300 gün çarşaf kirletmişsinizdir ne diyeyim?

İşte bakın, size tatil hediyesi veriyorum… Makak Maymunları gibi soyunup sahillere koşmadan evvel bugün size nasıl öleceğinizi anlatacağım…

Vücudunuzdaki titrek tüyler ölümünüzden 13-14 saat sonra yok oluşuna devam edecek.

Gözünüz açık gitmişse korneanız 3-4 saat sonra bulanacak, yok eğer gözleriniz kapalıysa 24 saat sonra…

El, ayak ve yüzünüz 1-2 saatte soğuyacak. Diğer yerleriniz 4-5 saat devam edecek.

Pahalı takılar taktığınız, öptürdüğünüz kuğu boynunuzu 20-25 dakika sonra lekeler saracak, tıpkı kurbağaya benzeyeceksiniz.

Tüm bedeninizin lekelerle dolması 10 saat sonra neredeyse tamamlanmış olacak.

Kalbiniz, adaleleriniz ilk 30 dakikada kaskatı olacak. Ve tüm bedeniniz 8 saate kadar beyzboll sopası gibi sertleşecek.

Toprağa gireceksiniz. Etiniz önce mavi, sonra yeşile dönüşecek. Hani yeşil deyince aklınıza şeraitçi yobazlar geliyordu ya? İşte o zaman yemyeşil olacaksınız, marul kafalılar…

3 seneye kadar etiniz kalmayacak. Eklem bağlarınız kıkırdaklarınız 5 yılda kaybolacak…

Evet saygıdeğer ağabeylerim ablalarım… Gömüldükten 10 saat sonra bedeninizde sinek yumurtaları olacak, 6. günün sonunda da kurtçuklar işinizi bitirecek!

Kurtçuk! Düşünebiliyor musunuz? Siz, yalıları, arabaları, gökdelenleri olan, parasının limitini bilmeyen büyük adamlar; yaşarken yoksulu doyurmadınız, zekât vermediniz ama bedeninizi kurtçuklar paylaşacak… Mirasınız mı? Onu çoktan oğlunuz karı-kızla yemeye başlamıştır bile. J

Belki de oğlunuz Ruslar’a şöyle bir cümle kuruyordur o sırada:

- Babam, yatırımlarını başka tarafa kaydırdı, kurtçuk fabrikası işletiyor, ah hah ha… Hem de kıçıyla, ne de olsa iyi bir tüccar… Ah hah hah…

Ah be kardeşlerim! Ne olur bu sene tatile harcayacağınız parayla yetimleri doyurun, fakire fukaraya dağıtın, inanın ki müthiş olacak. Bir kez olsun kendinizi adam hissedeceksiniz, doyamayacaksınız bu zevke, ama siz de zevk yok ki! Zevkiniz deniz kumunda tavuk gibi parayla kızarmak. Allah hidayet versin. Bizden söylemesi… Öleceksiniz!
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 21:32:05 Gönderen: SUMA:) »

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com

• Seyirci
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
:D

MUTLULUK AVUTULMUŞ ACILARDIR         
YAZAR BÜLENT AKYÜREK     
CUMA, 24 HAZIRAN 2011 15:37

Yarın sabah uyanıyorsunuz ve işaret parmağınızdan başka her yerinizin felç olduğu gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz.
On dakika sonra telefonunuz çalıyor ve ailenizden birinin ölüm haberini alıyorsunuz.
Öksürük sebebiyle gittiğiniz doktordan kanser olduğunuzu, 6 ay ömrünüzün kaldığını işitiyorsunuz.
Korkunç bir icra çalıyor kapınızı, 150 yıl borç ödeseniz bitmeyecek cinsten.
Girdiğiniz tüm sınavları kaybetmişsiniz.
İnanılmaz bir deprem sülalede adam bırakmıyor.
En sevdiğiniz kişi 24 saattir kayıp, yıllarca da ulaşılamayacak.
Uyuyamama hastalığına yakalandınız, ömrünüz tavana bakıp çıldırmakla geçecek.
Ama hayır, ama olmuyor…
Sağlıklısınız, sevdikleriniz yanınızda, her şey normal aslında ama rahat battığı için kendinize dert arayıp artistlik yapıyorsunuz değil mi?
Şükretmek aklınızdan geçmiyor.
Başınıza bir iş geldiğinde hangi yüzle bir şey isteyeceksiniz Allah’tan?
Şimdi, başınıza gelmeyen bunca şey için şükretmek çok mu zor?
Acılarınızı avutup mutluluk pozları takınmayı mı bekliyorsunuz?
Şükür, şükür büyüyen bir hayat kurmamız gerek. Hemen şimdi, sandalyemizin altındaki bomba patlamadan, kanser olmadan, kamyon altında ezilmeden…
Ot, saman ve su dolu bu dünyaya aldanmak ne acı!
Rabbimiz çok şükür; ellerimiz ne kadar güzel, ayaklarımız da…
Bir nefes aldık şimdi hazinenden bütün cihan ciğerlerimizde, bak nasıl atıyor kalbimiz: Şükür, şükür, şükür…
Birazdan secdede olacağız şimdi… Biz kendimizi sevdik, sen de bizi çok sev Rabbimiz…

----
Allah için hiç birşey yapmayıp sadece çok şükür diyen insanların şerrinden koru Allah'ım.:)
---
SU İÇEN CEYLAN TEDİRGİNLİĞİNDE YAŞIYORUZ HAYATI         
YAZAR BÜLENT AKYÜREK     
CUMARTESI, 02 TEMMUZ 2011 18:42

Suyunu içerken kulaklarını diken ve panik gözleriyle etrafı tarayan ceylan tedirginliğinde yaşıyoruz hayatı. Acaba şimdi ne olacak? Kapıyı kim çalacak? Telefonla kötü bir haber gelirse?
Nefeslerimizi tutmuş, iyi haber bekliyoruz.
Fakat ölüm, etrafımızda kol geziyor.
Gözlerinizi kapatıp, ömür kumaşınızı kesen Azrail’in makas seslerini duymaya çalışın…
Ölümün sıcak nefesi dolanıyor ensenizde… Bunu dikkatlice baktığınız zaman incecik tüylerinizin havalanışından anlayacaksınız.
Bakın! Ayağınızın sol baş parmağı buz kesiyor azar azar… Birazdan soğukluk kulaklarınıza kadar ilerleyip filminizi ortada bitirebilir…
İşte siz o zaman kime ne diyebilirsiniz ki? Hiç! Hiç kimseye…
Dik tuttuğumuz başımız, ayaklarımızın altına düşmeden… Evet, Temmuzun kışkırtıcı güneşi bizi günahlara sevk ederken bunları düşünmeliyiz…
Kikirdeme, fingirdeme sesleri yükselirken sokaklardan, o sesi işitmeliyiz kardeşlerim: Kırt kırt kırt…
Ölümün sıcak nefesi geziniyor ensemizde ve biz su içen ceylan tedirginliğinde beklemeliyiz ezanları…
Madem oyun ve eğlenceden ibaret bu dünya, gelin seccadelerimizde oynayalım öyleyse, ufakta olsa kazanma ihtimalimiz var o zaman!

Bülent Akyürek

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ailotana;322902
Şu aralar Stephen King'in Kara Kule serisini okuyorum. 3.kitap Çorak Kitaplar bitti dün, bugün 4.kitaba geçecem. 7 kitaplık bir seri

Baya bi sürüncemede kaldı ama sonunda bitirdim seriyi.

Şimdi de İhsan Oktay Anar'ın kitaplarına sardırdım. Bilmeyen varsa tavsiye ederim. Çok bilgili ve araştırmacı bir yazar.

Çevrimdışı ali dayı

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sabahleyin bankada işim vardı.olmadı öğleden sonraya kaldı
bende banka yakınlarında vakit geçirmek için dolaşırken valilik arkasında sahaflar gördüm..
daldım..
başladım kitapları karıştırmaya..
hızırla kırk saat kitabı ilgimi çekti..
korku filmi gibi..
yazarı sezai karakoç tanımam bilmem..
sordum kaç krş..4 tl..
aldım..

yaş 35i geçeli yıllar oldu..diğer tarafa yaklaştık..:kork2:
bu tarafda yakalayamadığımız saadeti belki diğer tarafda yakalarız..
bakalım...?

şimdi hızırla kırk saat'i okuyorum..

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sezai karakoç meşhur şairlerden ve yazarlarımızdandır.İslam edebiyatına büyük emeği geçmiştir.sanırım bahsettiğiniz yine dinsel içerikli bir şiirdir.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ