Kısaca yazmaya çalışıcam çok ayrıntıya girmeden umarım beğenirsiniz
Bugün ; Mercedes c180k AMG , Megane 3 Hb 1.5 Dci 110 ps ve Mitsubishi Asx 1.6 Doch 117 ps invite , Dacia Duster 1.5 Dci 4x4 110 ps,Ford Focus 1.6 180 Ps Ecoboost Titanium araçların testlerini yaptım kuzenin Aveo suna lpg takıldığı sırada..
Kısaca görüşlerimi yazayım.
C180k için pek birşey söylemeye gerek yok.. Araç giderken hakkaten mercedese bindiğinizi hissettiriyor.. Frenleri,direksiyon tepkileri 10 numara.. Aracı zorladım biraz çizgisinden çıkarmak oldukça zor.. Amg paketde sanırım Süspansiyonlarda farklı biraz..Motor ise şöyle ; 1.6 motorun performansından çok memnun kaldığım söylenemez.. 120 bin tl fiyatı vardı.. Ben olsam bu paraya 320d alırdım ayrı tabi..Ama AMG paketde çok hoş duruyor yani
Megane 3 Hb 1.5 dci 110 ps ; bu renaultlar bana oyuncak gibi geliyor.. araçtan hiçbir zevk almadım.. Direksiyon tepkileri net değil,hissiz.. sürüş özellikleri başarılı değil.. İşten eve evden işe aracı kısacası F/P oranı iyi ancak bir Focus,Golf,Astra gibi bir araç değil.. Gidişi güzel arkadan savurma eğilimi var biraz,pek oturaklı gelmedi bana.. Daha önce Fluence kullanmıştım ondan hiç memnun kalmamıştım belki Megane biraz daha iyidir diye bindim hakkaten öyle megane daha iyi ama yinede ı ıhh beğenmedim.. 45 bin lira fiyat verdiler expression 90 ps dci di galiba.
Mitsubishi ASX başarılı bir araç olmuş bana kalırsa.. 1.6 117 motor bu araca yetiyor araç zaten çok ağır değil.. 1200 küsür kg.
İnvite yani baz donanımda birçok özellik mevcut..Yokuş kalkış desteği başarılı..Frenler ve direksiyon tepkilerinide beğendim.. Motor sesini her mitsubishi gibi biraz fazla alıyor.. Amortisörler başarılı bir konfor sunuyor..Beğendim ben bu aracı ama yanda duran L200 e gözüm kayınca ve inceleyince l200 ün benim aracım olması gerektiğine karar verdim
(Kısaca söyleyim birdahaki aracım l200 olucak gibi) yani benim için Asx den daha başarılı.. Ama daha compact bir jip arayanlara Asx ideal. Asx in fiyatı 58 bin tl İnvite,L200 ise 50 bin civarı bi fiyat verdiler tam hatırlamıyorum.
Gelelim Daciaya..
50 bin lira bu araç için bence çok çok fazla.. 4x4 alıp dağ bayır gezicekler için belki uygun.. Şehir içi kullanıcaklar için bu araç çok çok gereksiz.. 50 bin liraya ne arabalar var.
6 vites olması dezavantaj sürekli vites değişimi istiyor,Arkayı 4x2 de çabuk bırakıyor..Motor çok gürültülü,yalıtım zayıf.. Daha 1200 km deki test aracının birkaç yerinden tıkırtı geliyor ve arka cam çıtırdıyordu..
Bu aracıda beğenmedim sırf Jip olucak diye bu parayı vermem..
Gelelim Defalarca test ettiğim,halada test etmeye devam ettiğim doymadığım doyamadığım Focusa :++:
Aracı genel anlamda F2 den başarılı buluyorum malzeme kalitesi,işçilik anlamında aşmış Ford.. Sürüş özellikleri gerçekten İYİ denilebilicek bir araç.. Mercedes kadar olmasada Megane dan falan çok çok çok iyi..182 ps lik motor mercedesin 1.6 156 lık kompresor motorundan başarılı performans ve yakıt anlamında.. Mercedesin otomatik şanzıman kullanmasıda belki biraz törpülüyor olabilir tabi,Ama 182 lik ecoboostun gidişi çok güzel,son hız galiba teknik verilerde yazdığı kadarıyla 230 du..0-100 de 8 saniye..
Focusda en çok memnun kaldığım şeylerden birisi aracın sürücü odaklı olması.. Yani bir Megane gibi aile aracı havasında değilde daha çok sürücü düşünülerek yapılmış,yağ gibi akan yumuşak vites geçişlerine sahip,hızlanmayla birlikte sertleşen direksiyon çok çok başarılı.. Aracın ESP sini devreye sokmak için yanımdaki elemana sordum zorlayabilirmiyim diye tabi diyince bir uğraş verdim kendimce ama ESP yi devreye sokamadım
Araç gerçekten oturaklı,yolu ıssırıyor adeta..182 lik Ecoboostda Fren diskleri diğer modellere göre farklı,daha geniş bir disk kullanılmış.. Sanıyorum aktarma organlarındada farklılıklar mevcut..
Fiyat konusunda şuan her C segmenti araçta hatta tüm markaların araçlarında olduğu gibi fiyatlar yüksek.. Ama C segmenti bir araç alıcak olsam Golf veya Focus arasında kalırdım sedan olduğu için Focusu alırdım büyük ihtimalle
Kısaca böyle arkadaşlar aktarayım dedim testleri..
Not; Testleri tüm araçları biraz zorlayarak yapmaya çalıştım.. Hepsini dipgaz ve sert şekilde kullandım.. Mersoyu spor modda kullandım.
Bunuda arkadakiler çekmiş.. 180k dan bir görüntü