0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ev de kullandığım 2 yaşında ki klima aniden soğutmamaya başladı.Her şey normal gözükse de açtığınızda olması gereken gaz yürüme sesi yok.Dolayısıyla soğutmuyor.yakın zamanda herhangibir koku olayı da yapmadı demek ki gaz da yerinde duruyor.Sizce neden olabilir?
Dış ünitedeki boru ya da bağlantılarda gaz kaçağı olabilir, yani soğutucu gaz atmosfere dağılmışsa ve içerideki boru sisteminde sorun yoksa içeride koku olmaz diye biliyorum... Tez hallolur umarım....
Öncelikle kumandanın pili takılı mı ? Sonra klimada elektrik varmı Kumandanın kullanımı doğru ise, gaz bitmiş olabilir.Dış üniteye bakın, rakor kısımlarında yağlanma gibi bir görüntü varmı?Dış ünite devreye giriyor mu? Markası nedir?
Haklı olabilirsin.Belki dışarıdan gazı kaçmış olabilir. Gökhancım pil ve elektrik olayını atlamama imkan yok.Ben de teknik kökenli bir insanım hatırlatayım:D Cihaz şu 13000 btu luk Arçeliklerden.Görüntüde herşey normal.Sadece gaz sesi yok.Kağıdını çıkardım garantisi de bitmemiş henüz.yarın gelip bakacaklar.
Dış ünitedeki sibop kapağını açıp siboba ince bir cisimle basın bakalım gaz gelecekmi?Gaz gelmiyorsa gazın bittiğine eminiz demektir.Ama garantili ise zaten halledecekler..Montaj hatası olma ihtimali yüksek..
Sibop mu, süpap mı? Hadi bakalım :hanz:
Fransızca kökenl bir kelime daha Soupape = Okunuş olarak en yakın karşılığı supap aslında...